Sabies que Apple té nova plataforma de pagament per a l’iPhone?

Apple Pay

Apple Pay utilitza la tecnologia NFC Touch ID com a identificador d’empremta i el xip Secure Element per emmagatzemar la informació de les targetes.

Es diu Apple Pay i és la nova plataforma de pagament d’Apple. N’hi ha prou amb apropar l’iPhone a un terminal contactless, amb el dit sobre el sensor d’empremta, per realitzar qualsevol pagament. Una petita vibració i un so de confirmació ens diran que tot ha anat bé. Vols saber més sobre aquesta tecnologia?

La nova plataforma de pagament d’Apple té un alt nivell de privacitat, ja que el sistema no recopila informació sobre què hem comprat, quan, on o a quin preu. La transacció es realitza entre l’usuari, el comerç i el banc, i ni tan sols el dependent arriba a veure el nostre nom, número de targeta o codi de seguretat. Les nostres compres més recents s’emmagatzemen al telèfon, però podem esborrar-les quan vulguem.

La seguretat d’Apple Pay com a mètode de pagament

Pel que fa a la seguretat, quan afegim una targeta de crèdit o dèbit a Apple Pay, els números de la targeta no s’emmagatzemen al dispositiu ni als servidors d’Apple, sinó que se’ls assigna un número de compte vinculat al dispositiu, que es xifra i s’emmagatzema de manera segura al Secure Element de l’iPhone. El número de seguretat de tres xifres que apareix al revers de les targetes tampoc no és necessari, ja que Apple Pay crea un codi de seguretat dinàmic per validar els pagaments de manera segura. A més, cada transacció s’autoritza per al número de compte del dispositiu amb un número únic d’un sol ús. D’aquesta manera, els comerços on comprem no arriben a tenir el número de targeta.

En cas de robatori, es poden suspendre els pagaments utilitzant l’opció “Buscar el meu iPhone”, sense necessitat de contactar amb el banc per cancel•lar les targetes.

De moment, només l’iPhone 6 i l’iPhone 6 Plus són compatibles amb aquesta tecnologia, encara que amb el llançament de l’Apple Watch també els usuaris d’iPhone 5, 5C i 5S podran utilitzar-la. Apple Pay estarà disponible als Estats Units a l’octubre i pròximament farà el salt a Europa.

I recorda… Des d’Assistència Informàtica Premium 24 h del RACC estem a la teva disposició per explicar-te més detalls sobre com funciona Apple Pay. Truca’ns al telèfon gratuït 900 35 14 34.