Ruta pels mercats d’Europa

Els mercats han estat des de sempre llocs d’intercanvi cultural. Gràcies a ells hem descobert aliments nous i exòtics, aromes i textures diferents i llengües llunyanes i desconegudes. Aquests recintes ens fascinen per la bullícia, l’activitat, els colors… Per això, quan viatgem sempre acabem passejant per algun d’aquests espais, perquè és als mercats on podem percebre el ritme d’una ciutat i la seva gent.

N’hi ha d’antics i de moderns, alguns ja han perdut la funció per a la qual van ser aixecats i altres pretenen sorprendre els seus habitants amb una nova imatge. Sigui com vulgui, tots són llocs amb ‘ànima’, així que en descobrirem alguns:

 • Mercat de Santa Caterina (Barcelona). “És un projecte egoista”, confessa Benedetta Tagliabue a l’ entrevista que concedeix aquest mes a RACC Magazine. Efectivament, s’està referint a aquest emblemàtic edifici de la Ciutat Comptal que ella mateixa va rehabilitar. Aquest mercat està ple de color no només per fora, sinó també per dins i es tracta d’un lloc per fer gaudir la vista i el paladar.

  mercat de Santa Caterina

  Foto: Jaume Meneses

 • Mercat de San Miguel (Madrid). A prop de la gran Plaza Mayor podràs descobrir aquest recinte, construït amb ferro el 1916. Aquesta joia arquitectònica es va rehabilitar fa uns quants anys per a convertir-lo en un reclam gastronòmic on provar platets, bon vi i diverses delicatessen. Malgrat que sol estar ple de gom a gom, sempre hi pots trobar un raconet per a fer una petita pausa si fas una ruta per la part antiga de Madrid.

  mercat de San Miguel Madrid

  Foto: HerryLawford

 • Mercat Central (València). Construït el 1914 i inaugurat una dècada després, aquest edifici modernista enorme continua exhibint els millors productes de l’horta valenciana distribuïts pel miler de llocs que allotja. Les rajoles, les vidrieres i les cúpules realcen encara més l’harmonia i singularitat d’aquest edifici modernista. Per això, és una excursió obligada en qualsevol visita a la capital valenciana. Està obert de dilluns a dissabte de 8:00 a 15:00 h.
mercat Central de València

Foto: chatani

 • Mercat de  Leadenhall (Londres). Si estem de visita a Londres no podem deixar de passejar per la City i pel mercat cobert més famós. El Leadenhall Market existeix des del segle XIV, però no va ser fins al 1881 que es va construir a l’emplaçament original l’edifici modernista que podem veure avui. El mercat, bàsicament de vianants, és una atracció turística tant pels nombrosos i variats comerços com per la decoració tan càlida. Al migdia s’omple d’executius amb vestit que treballen a la City. És tot un espectacle.

 • Mercat Markthal (Rotterdam). La ciutat holandesa de Rotterdam sempre ha sorprès per l’arquitectura d’avantguarda, i per a continuar fent-ho, aquest mes de setembre ha inaugurat un nou edifici que es convertirà ben aviat en tot un símbol de la ciutat. Es tracta del Markthal, un edifici que allotja el primer mercat cobert d’Holanda i que integra un mercat, restaurant, lleure, habitatges i estacionaments. Com a nota sorprenent, l’interior de l’arc que cobreix el passadís central compta amb un mural digital de 11.000 metres quadrats que permet crear il·lustracions en 3D, com per exemple la sensació d’estar caminant sota un cel obert de fruites, verdures i flors.

  markthall Rotterdam

  Foto cedida per Turisme d’Holanda

 • Gran Basar d’Istanbul. Malgrat que siguem a Europa, el Basar Egipci (així és com es diu en realitat) ens trasllada per un moment al món de les mil i una nits. És un dels mercats més antics del món (s. XV) i més grans. Les xifres són impressionants, perquè és calcula que al Gran Basar hi treballen més de 20.000 persones que poden arribar a atendre fins a 300.000 turistes diàriament. La trentena de passadissos acullen paradetes molt diverses, que es multipliquen fins gairebé l’infinit (es calcula que n’hi ha més de 3.500) i són els cafès els que esdevenen autèntics paradisos per a descansar de tant comerç i tanta gent. T’hi atreveixes?

  gran Basar d'Istanbul

  Foto: Iker Merodio Photography

T’hem despertat la gana i les ganes de viatjar? Descobreix les escapades al millor preu i amb els millors descomptes al web del RACC.