Escapades bike friendly: Amsterdam, Sevilla i Berlín a cop de pedal

És la teva bici ja una extensió del teu cos? Et mous amb ella habitualment per la ciutat? Si és així potser t’has plantejat viatjar a alguna ciutat que puguis recòrrer de la mateixa manera. Aquí et suggerim algunes destinacions bike friendly que podràs contractar a la nostra agència de viatges.

AMSTERDAM: De compres pel barri d’Oost

Amsterdam

 • Per què? És una de les ciutats bike friendly per excel·lència. Sabies que a Amsterdam hi ha més bicis que habitants i una mitjana del 58% de la població la utilitza cada dia?
 • El casc és obligatori? No.
 • On llogo la bici? Hi ha moltes empreses de lloguer de bicicletes, com Recycled Bicycles (bicis restaurades) o de compra, com Roetz (bicis recuperades amb materials sostenibles de tot tipus i amb tots els accessoris imaginables).
 • Ruta imprescindible: Una ruta interessant passa pel barri alternatiu i multicultural d’Oost, en total efervescència, on s’estan obrint molts locals trendy. És recomanable el restaurant Wilde Zwijnen, on se serveix producte local, orgànic i de qualitat. I després, pedalar per l’Oosterpark, que a l’estiu ofereix festivals de música. I és que a Amsterdam la cultura de la bici és tota una filosofia que engloba un sistema de vida sostenible. És per això que la petita companyia Tom Travel Tours ofereix ecotours per les botigues més sostenibles de moda, disseny i art, i també pels mercats de productes locals. Amb bici, és clar.

SEVILLA: De tapes sobre dues rodes

Sevilla

 • Per què? Bon clima, història, diversió, bellesa… i bicis. Que Sevilla té un color especial, ho sap tothom, però que és, segons dades de Copenhagenize*, la quarta ciutat bike friendly del món, potser no.
 • El casc és obligatori? Fins els 16 anys.
 • On llogo la bici? Compta amb un servei públic de bicicletes, el Sevici (250 punts repartits per la ciutat), amb moltes empreses de lloguer d’aquest transport.
 • Ruta imprescindible: No t’oblidis de provar les seves tapes, com les que serveixen al Mercat de Triana, per exemple a l’Ostrería, on trobaràs unes ostres fresques, fresques. O també a prop de la Catedral, una proposta de tradició és la Taberna Alabardero, un casalot andalús del segle XIX, seu de l’Escola d’Hostaleria de Sevilla. Una cuina més contemporània l’aporta Zelai, també al centre de la ciutat.

BERLÍN: El xou de la bici

Berlín

 • Per què? Carrers amples i segurs, Berlín és una ciutat avançada en tot el que fa a la bicicleta com a mitjà de transport. Té al voltant de 1.030 quilòmetres de carril bici (segons el web de visitberlin), a més d’una xarxa de rutes per a ciclistes que no para de créixer.
 • El casc és obligatori? No.
 • On llogo la bici? Compta amb un servei de préstec gratuït, el Bikesurf; un servei de lloguer per telèfon, Call a Bike; i un web que proporciona tota la informació sobre itineraris amb bici per la ciutat, BBBike.
 • Cita imprescindible? Hi ha diversos esdeveniments dedicats a la bici, com el Garmin ProRace Berlin, que al maig atreu al voltant de 13.000 participants i que és la segona cursa de bicicletes més llarga d’Europa, i el Berlin Bicycle Show, un festival per celebrar la cultura de la bici. L’entrada costa 10 euros al dia.

Descobreix la resta de ciutats amigues de la bici al reportatge ’07 escapades bike friendly’ de la Revista RACC.