A quin preu viatgem per Europa? Les ciutats més cares i les més barates

belgrado

Belgrad, el destí analitzat amb despeses de viatge més barates. Foto: Wikipedia

Viatjar per Europa permet conèixer ciutats amb històries mil·lenàries, destinacions molt atractives relativament a prop de casa. No obstant això, no sempre són viatges barats. A l’hora de calcular el pressupost, trobar un vol i un allotjament barats pot ser relativament senzill, però i els preus al destí? Algunes destinacions són barates, però en altres pots perdre durant l’estada gran part del que aconsegueixes estalviar en el trasllat i la forma de passar la nit.

Ara un estudi realitzat pel RACC juntament amb altres 17 automòbil clubs europeus integrats al consorci EuroTest descobreix les diferències en els preus d’aquestes ciutats per als turistes, la qual cosa ajudarà els viatgers a calcular amb més precisió les despeses totals del seu viatge a les ciutats europees.

Què analitza l’estudi?

L’estudi detalla el cost de 20 productes i serveis que cobreixen les necessitats d’un turista a 20 ciutats de 18 països europeus. Aquests productes són els típics que poden ser d’interès per a un turista: entrada a les principals atraccions, visita de la ciutat, transport públic, aliments i begudes, snacks, raspall i pasta de dents, entre altres. Algunes comparacions són bastant cridaneres…

Comparativa de preus a Europa

El cost de la cistella de la compra mitjana del turista a ciutats europees: 106 euros

Aquesta és la quantitat mitjana que un turista gasta en un viatge a una de les ciutats europees analitzades. Ara bé, com sol passar, aquesta mitjana no mostra les grans diferències que existeixen entre les diverses destinacions. És destacable un cert patró geogràfic: les ciutats del sud-est d’Europa tenen els preus més econòmics, mentre que els preus que es cobren al sud-oest i al nord del continent són els més cars. Entre les ciutats més cares per als turistes es troben, doncs, Madrid i Barcelona. A un preu mitjà se situen els països de parla alemanya i Portugal.

El gràfic següent mostra les cinc destinacions amb despeses de viatge més cares i els cinc amb despeses més barates. Als extrems, Belgrad és la més barata i Oslo la més cara.

despeses viatges europa

Entre les 10 ciutats que no apareixen en aquest gràfic perquè tenen preus situats entre els 127 euros de Madrid i els 73 euros de Budapest hi ha Barcelona (amb 126 euros, per sobre de la mitjana), les dues ciutats alemanyes analitzades (Berlín, amb 104 euros, i Munic, amb 97,82 euros) i Lisboa, amb 100,89 euros. En aquests tres últims casos, amb la despesa una mica per sota de la mitjana. Pots consultar la informació completa sobre totes les ciutats i productes en aquest enllaç.

On viatjo?

Vistes les conclusions de l’estudi, encara que les 20 ciutats europees analitzades tenen gran atractiu turístic, si mirem la exclusivament la butxaca hauríem de triar Belgrad, Zagreb, Ljubljana, Praga o Budapest. Ciutats de l’est d’Europa, menys populars que París o Londres, però que també arrosseguen històries de mil·lennis i molt més econòmiques. Amb el servei de l’agència de viatges del RACC trobaràs ofertes de viatges (vol + hotel) a aquestes destinacions a un bon preu. Estalviaràs en el viatge i l’allotjament, i també en les teves activitats allà.