5 passos per organitzar un viatge d’última hora sense sorpreses!

Has esperat fins a última hora i ara has d’organitzar un viatge en pocs dies? Deixar-ho tot per al final pot resultar una mica estressant: decidir la destinació, preparar la maleta, verificar la documentació…

I si amb les presses et deixes alguna cosa? Respira i destina uns minuts a llegir aquest article amb el qual t’ajudem amb les nostres recomanacions per organitzar un viatge decidit poc temps abans.

Sigui un paquet tancat o un viatge sobre la marxa, algunes coses hauràs de planificar-les i preparar-les una mica abans de sortir per evitar sorpreses d’última hora, per això aquí et deixem els 5 passos imprescindibles per organitzar el teu viatge perquè, encara que sigui improvisat, resulti un èxit:

1. Busca ofertes d’última hora

Un dels avantatges d’esperar fins a l’últim moment per organitzar un viatge és que pots trobar ofertes d’última hora.

Tant en vols, com en hotels, circuits i paquets turístics, o en el viatge estrella d’aquest estiu: les rutes en cotxe, és possible trobar descomptes last minute amb sortida immediata.

Això sí, cal que tinguis la ment oberta o, almenys, una llista amb diverses opcions, perquè mai no saps on trobaràs la ganga.

2. Tingues en compte els requeriments sanitaris

Tal com t’expliquem a l’article amb els nostres Consells per viatjar aquest estiu, davant la pandèmia mundial actual, molts països tenen les seves pròpies normes sanitàries que inclouen testos mèdics, formularis d’entrada al país…

Per viatjar per la UE t’aconsellem que abans consultis la informació oficial del país on vols anar i la pàgina web Re-Open EU, on pots consultar informació pràctica i actualitzada postcovid dels estats membres.

Pel que fa a viatges internacionals, quan es pugui, és important informar-se sobre les possibles vacunes obligatòries, sobretot si vas a una destinació exòtica.

3. Revisa la documentació de viatge necessària

És molt important revisar abans de sortir la documentació que has de portar per al viatge: DNI, passaport, visat o formulari d’entrada, carnet de conduir… Comprova en aquesta llista que no et deixes res i que tots els teus documents són vigents.

Si vols viatjar amb la teva mascota, també serà molt important que revisis la normativa perquè l’animal vagi segur i a tu no et puguin multar.

4. Contracta una assegurança de viatge

És millor prevenir que lamentar, i per això és imprescindible viatjar sempre amb una assegurança de viatges. Les cobertures indispensables que ha de tenir la teva assegurança de viatge són:

  • Assistència sanitària a tot el món
  • Repatriació en cas de malaltia o accident
  • Indemnització en cas de robatori o pèrdua d’equipatge
  • Viatge compensatori en cas de repatriació
  • Metge de guàrdia les 24 hores

Opcionalment, però molt recomanable, pots incloure a la contractació de la teva pòlissa l’assegurança d’anul·lació del viatge.

5. Organitza el viatge: coneix la destinació i la ruta

Encara que hagis decidit viatjar per lliure, és recomanable perdre una estona per preparar una mica el viatge. Aquests són els nostres consells:

  • Informa’t sobre la destinació per saber quins llocs cal visitar, quins són els plats típics i els costums del lloc…
  • Si viatges amb cotxe, dissenya la ruta, localitza els llocs on t’hauràs d’allotjar i segueix els nostres 6 consells per preparar un viatge amb cotxe.
  • Per anar fora de la zona euro o al Regne Unit, informa’t d’on és millor canviar moneda.
  • Mira la previsió meteorològica i fes la maleta seguint el pronòstic. Un dels nostres webs preferits per consultar el temps és The Weather Channel.

Si segueixes tots els nostres consells, t’assegurem que el viatge serà un èxit, però davant de qualsevol imprevist (visites mèdiques, incidències amb el transport, pèrdua d’equipatge o danys…) no dubtis contactar amb l’assistència personal en viatge RACC.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *