4 innovacions tecnològiques que canviaran la mobilitat

La indústria de la tecnologia es reuneix cada any al Consumer Electronics Show (CES), la fira d’electrònica de consum més important del món, que enguany ha celebrat la seva primera edició virtual. Coneguem alguns ginys d’avantguarda que poden transformar la nostra manera de desplaçar-nos.

iinnovacions tecnològiques

1. L’Hyperloop, cada cop més a prop

L’anomenat “cinquè mitjà de transport”, que es presenta com l’alternativa als vaixells, avions, automòbils i trens, segueix endavant. Pensat per transportar persones d’un punt a un altre per mitjà d’unitats de levitació magnètica, durant el CES 2021 es van presentar els avenços de l’start-up Virgin Hyperloop, especialitzada en innovació de tecnologies de transport a alta velocitat.

2. Minirodes per a nens i nenes, premi d’innovació a CES 2021

El Ninebot S Nano de Segway és un scooter elèctric amb autoequilibri dissenyat especialment per als més petits. Està equipat amb un sistema d’assistència intel·ligent per veu i funcions de control remot i altaveu Bluetooth. Guanyador d’un dels premis a la innovació CES 2021, també es pot convertir en un vehicle de joc remot.

3. Sono Sion, el primer vehicle solar

Sono Motors és l’empresa alemanya que ha creat el primer vehicle elèctric solar en sèrie de baix cost assequible per al gran públic. Durant el CES 2021 es va desvelar que el seu preu serà de 21.249 euros (sense IVA). Recobert de cèl·lules solars (248 panells incrustats a l’exterior), es pot alimentar d’energia del sol i generar fins a 33,8 km d’autonomia addicional, a part dels 255 km que es carreguen com en qualsevol elèctric endollable.

4. Drons que són més que joguines

Fa temps que els drons han deixat de ser joguines de control remot per convertir-se en vehicles que són bons aliats per a tasques d’emergència, assistència mecànica, recerca o vigilància, o fins i tot per fer entregues autònomes de paquets. Al CES 2021 es va mostrar el seu gran potencial amb drons autònoms impulsats per intel·ligència artificial.

Font: RevistaRACC

Comentarios
 1. Carles A.

  cag23f@hotmail.com
  Eugeni: Aquest és el butlletí del RACC no pas de l’ARA.
  Si ets del RACC t’hi pots subscriure sense cap despesa.
  Si has pogut entrar, també t’hi pots subscriure.
  Salutacions.

 2. EUGENI TRILLA SANCHEZ

  SOY SUSCRIPTOR D’ARA. DEBO REALIZAR ESTAS SUSCRIPCIONES?.
  A QUE ME DA DERECHO LA SUSCRIPCIÓN?

Deja un comentario

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *