Ruta RACC: de la costa del Maresme a la muntanya del Vallès Oriental

Iniciem aquesta ruta des del Masnou fins a Vilanova del Vallès per provar les Qooder de tres i quatre rodes per una carretera de corbes de nivell fàcil.

En el món de la moto, des de sempre han existit diferents punts de vista, aptituds i capacitats que han servit per desenvolupar els més diversos models. En els últims anys s’han dissenyat alguns models de motos de tres rodes dirigits a un mercat de gent que necessita una mobilitat urbana àgil però que no té carnet de moto.

L’accés a les 125 cc amb el permís B ha fet proliferar diferents models de tres rodes, que a pesar que cubiquen més, poden conduir-se sense cap mena de restricció també amb el carnet de cotxe. És el cas de les Qooder, una marca nascuda el 2010 al cantó suís de Tesino i que s’ha caracteritzat pels seus models de tres i quatre rodes.

Aquests són els dos vehicles que traurem de la seva zona de confort –el trànsit urbà–, la Qooder de quatre rodes i la QV3, dos models molt semblants però completament diferents en concepte i prestacions.

Iniciarem la ruta a la localitat costanera del Masnou i anirem des del mar cap a l’interior, descobrint Vilanova del Vallès.

 

El Masnou

Situada a només 20 km de Barcelona, aquesta població del Maresme de 24.000 habitants és una de les referències de l’estiueig barceloní des de fa un parell de segles. Anys enrere, una part de l’alta burgesia catalana àvida de mar es reunia en aquesta localitat durant els mesos més calorosos de l’any, deixant diverses construccions que testifiquen aquest passat durant els segles XIX i fins a mitjans del XX.

Al Masnou podem visitar diverses construccions com la Casa de la Vila o la Casa del Marquès del Masnou, d’estil neoclàssic, a més de les modernistes Casa Benèfica, la Casa de Cultura o el CEIP Ocata, testimonis del passat esplendorós de la localitat.

Actualment, el seu port esportiu alberga diverses activitats d’oci esportiu i nocturn. Per als amants de la mar, el Museu Marítim és visita obligada.

Alella

Després de passejar per la zona més a prop del mar, on trobem el nucli més antic del traçat urbà, iniciem el viatge amb les nostres dues Qooder cap a la veïna localitat d’Alella.
Per la BP-5002 i a tan sols 2,5 km es troba aquesta localitat coneguda pels seus cellers, els seus vins i les vinyes i per ser l’entrada al parc de la serralada Litoral. És en aquest desplaçament on les Qooder es mostren en el seu ambient.

L’enologia és una de les activitats més completes que poden realitzar-se a Alella, localitat de 10.000 habitants, a més dels passejos pel parc natural, del qual destaca el mirador del Bosquet, el qual, situat en un dels punts més alts de la població, ens deixa unes vistes espectaculars de tota la zona, a més d’una brisa marina fresca que ens airejarà en els moments més calorosos de l’estiu. Fins al mirador es pot accedir a peu o amb vehicle, podent aparcar a uns cent metres de distància.

Des del mirador, posem a prova la comoditat i l’eficiència de dues motos que prometen un angle de 45° de suport lateral, com és el cas del model de quatre rodes, que, equipada amb un motor de 399 cc i 32,5 cv, té potència suficient per pujar pel port de muntanya que ens portarà a Vallromanes. La QV3, amb 346 cc i 28,9 cv, no es queda enrere i per la revirada BP-5002 totes dues motos ens donen una gran sensació de seguretat a la velocitat permesa, fent que el conductor pugui gaudir de les corbes sigui quin sigui el seu nivell de conducció. I és que aquests dos models estan fets per circular sense complicacions i, encara que no tinguin ABS –van equipades amb un sistema de frenada compensada–, la seva frenada és més semblant a la d’un cotxe que a la d’una moto, incloent-hi un pedal de fre que els permet l’homologació per conduir-les sense carnet de moto.

Vallromanes

Vallromanes és la següent parada de la ruta, una població enclavada en plena serra de Sant Mateu i coneguda principalment per albergar un camp de golf.

Aquesta localitat del Vallès Oriental, punt intermedi entre la costa del Masnou i la ciutat de Granollers, és ideal per a excursions de muntanya, btt o estades de relax en alguns dels seus hotels.

Vilanova del Vallès

Sense amagar un patrimoni espectacular, Vilanova del Vallés ens pot arribar a sorprendre gratament. Aquest és el punt final d’una ruta que pretén ser de nivell fàcil i apta per a tot els públics que disposin d’una moto o un escúter urbà.

Després de seguir per la mateixa carretera, a uns quatre quilòmetres de distància d’un traçat amb menys corbes que ens servirà per relaxar la musculatura, Vilanova ens ofereix un racó apartat com el santuari de Santa Quitèria, un lloc de relax on trobem una petita església amb vestigis del segle X, on podrem refrescar-nos al local que acompanya la construcció. Coberta d’heura, l’estampa que ofereix és el lloc ideal per finalitzar una ruta que ens regalarà la vista amb mar, muntanya i naturalesa. La conducció d’aquests dos models de tres i quatre rodes ens assegura diversió i seguretat sense buscar el límit.

Fitxa de la ruta

SortidaEl Masnou (Maresme)
DestinacióVilanova del Vallès (Vallès Oriental)
Distància16 km
Temps31 minuts (sense parar)
DificultatFàcil
Despesa en combustible1 € (cost estimat)
Dades tècniquesQooder CuatroQooder QV3
Etiqueta

 

Mapa de la ruta completa

Us animeu a fer aquesta ruta? Si descobriu nous punts d’interès, deixeu un comentari o compartiu-los amb l’etiqueta #RutaRACC.

 

Galeria de fotos

 

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *