Complements per equipar la nostra moto contra el fred

L’arribada del fred posa en dubte aquella màxima de molts motoristes: no hi ha res millor per moure’s que la moto; especialment, per la ciutat. Els desplaçaments que durant la major part de l’any resulten un passeig agradable (i fresc) poden convertir-se en “tortures glacials”, si no es prenen les precaucions necessàries.

Complements per a moto

Infografia: Ferran Morales

 

Complements per a moto

Al post Moto a l’hivern: imprescindibles que no poden faltar ja vam repassar l’equipament bàsic per protegir el cos del motorista sense comprometre la seguretat. Els nous teixits ja permeten protegir-se del fred sense recórrer a desenes de capes de roba. L’avanç tecnològic també ofereix alguns gadgets per protegir la moto i, així, també protegir-nos nosaltres:

  • Pantalles parabrisa: a més de millorar l’aerodinàmica, eviten sentir l’impacte de l’aire fred. N’hi ha molts models al mercat, de diferents dimensions i dissenys. Fins i tot hi ha spoilers de fàcil instal·lació per ampliar la zona de protecció.
  • Paramans i manyoples. Ningú dubta que una de les parts del cos que necessiten més protecció són les mans. Per confort però també per assegurar una correcta mobilitat dels dits i poder reaccionar amb seguretat davant de qualsevol risc. A més dels imprescindibles guants d’hivern, la gamma de protecció de les mans comença per paramans que protegeixen del vent i manyoples per integrar al manillar.
  • Guants i punys calefactables: més sofisticats són els sistemes calefactables. Els guants es poden connectar a una bateria o al sistema elèctric de la moto. Els punys s’integren completament al vehicle. Cada vegada més models integren punys calefactables de sèrie. També kits de muntatge per instal·lar en qualsevol model de moto.
  • Mantes tèrmiques tapacames. Cada vegada se’n veuen més a les ciutats, tot i que són aparatoses i dificulten la mobilitat de les cames. Són aïllants, impermeables i tèrmiques. Compleixen a la perfecció la seva funció de protecció davant del fred i les inclemències meteorològiques.
  • Seient tèrmic: màxim confort per a conductors i passatgers, alguns models de gamma alta ofereixen com a opció seient tèrmic, tot i que el cost és superior.

Malgrat tot, a qualsevol època de l’any, cal no oblidar que confort és sinònim de seguretat, la prioritat número u en qualsevol desplaçament. I, si hi ha dubtes, millor deixar la moto a casa. Que només és un dia…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *