Charly Sinewan: “Ara toca viatjar assaborint el que tenim a prop de casa”

Charly Sinewan, el viatger amb moto que té un gran nombre de seguidors a les xarxes socials (més de 400.000 a YouTube i 103.000 a Instagram), reflexiona des de Mèxic sobre com afrontar el nostre proper viatge pel món.

D’aquí a uns dies, els meus sis mesos de visat per ser a Mèxic expiren. I també expira el permís d’importació temporal de la moto. Els tres països que hi fan frontera estan tancats amb pany i clau: Estats Units, Belize i Guatemala. Ara bé, tenint en compte les circumstàncies excepcionals que vivim arreu del món, les autoritats pertinents asseguren que no hi haurà problemes i que, quan s’obrin les fronteres, podré sortir sense incórrer en cap falta. Esperem que així sigui. I fins llavors, què ha de fer un viatger?

Jo he decidit quedar-me a Mèxic i no intentar tornar a Espanya, cosa que tampoc sé si, a aquestes alçades, podria fer. Fa més de deu anys que vaig fent la volta al món per etapes i soc nòmada, així que tampoc tinc una casa a la qual tornar. Espero que la situació aquí millori en un o dos mesos i pugui seguir el viatge per aquest país, que és enorme, on la gent em tracta especialment bé i on tinc molts amics. Després, quan reobrin les fronteres, seguiré el meu viatge cap a l’Amèrica del Sud.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sinewan (@charlysinewan) on

Un país per (re)descobrir

Ha arribat el moment de pensar a mitjà termini, és a dir, pensar què farem quan recuperem les llibertats i la capacitat de moure’ns. I el més probable és que durant un temps no sigui igual que abans, que haguem d’adaptar els nostres viatges a aquestes circumstàncies. Per això, i perquè també crec que ve una època en què ens haurem d’ajudar els uns als altres, la millor opció per al nostre proper viatge és ferlo ben a prop. És el més segur i el més lògic. Tenim unes carreteres espectaculars, diversitat de paisatges, una gastronomia incomparable i, sobretot, moltíssims compatriotes que no ho passaran gaire bé i a qui la nostra despesa a la seva botiga, taller o restaurant aportarà un petit gra de sorra vital per tornar a la normalitat. I tant de bo tinguem sempre present això que ens està passant. Gràcies per llegir-me, aviat ens veurem a les carreteres.

Carlos García Portal, conegut com Charly Sinewan, fa la volta al món amb moto per etapes des de l’any 2009 i ho comparteix en directe a través de les xarxes socials.

Font: Revista RACC, Charly Sinewan

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *