La pujada de gener: com mantenir els estalvis

Amb l’arribada de les festes de nadal, arriben també les despeses i la posterior i temuda pujada de gener. Si et proposes arribar a aquest moment amb els comptes sanejats, el millor és planificar les despeses per veure com mantenir els estalvis.pujada de gener

Consells per fer front a la pujada de gener

  • Planificar bé ingressos i despeses: elaborar un pressupost ajuda a tenir clar els diners que entraran i el que sortirà. Cal pensar en les despeses fixes, en els rebuts trimestrals o anuals i en despeses extra o no planificades. Si no es manté un equilibri, caldrà retallar en alguna cosa.
  • Prioritzar: en cas de retallar, el millor és ordenar les despeses per prioritat i deixar per a un altre moment el que no sigui urgent ni necessari.
  • Reduir despeses: és un bon moment per eliminar serveis que no utilitzem, fer un consum més eficient de llum, gas i aigua, omplir el carro de la compra només amb el necessari i evitar al màxim despeses en oci.
  • Aprofitar les rebaixes, però amb compte: comprar a preus rebaixats ajuda a gastar menys, però només si es compra allò que necessitem. No cal caure en la temptació de comprar més del compte.
  • Comparar preus per Internet o visitant diverses botigues pot ajudar a fer una bona compra i gastar menys.
  • La targeta de crèdit, millor a casa: tot i que és una bona aliada, a hores d’ara pagar en metàl·lic ajuda a ser més conscients del que gastem i quant podem arribar a gastar. Tampoc és molt aconsellable tirar massa de pagaments a crèdit perquè pagarem més en interessos o, simplement, traslladarem la pujada de gener a febrer o al març.

Amb aquests consells bàsics, combatre la pujada de gener i estalviar serà molt més senzill aquest proper any nou.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *