Com es pot allargar la vida de la rentadora

Actualment, més que mai, és important netejar la roba en profunditat i garantir l’eliminació de bacteris i virus. La rentadora és un dels electrodomèstics més útils a les llars amb canalla, que acumula molta roba bruta durant la setmana. Per assegurar un bon rendiment de la rentadora, i que la màquina duri, és fonamental saber com funciona i què hem de fer per mantenir les avaries a ratlla.

Ús correcte de la rentadora per evitar que es faci malbé

  • Evita omplir el tambor fins a dalt.
  • Elimina la calç acumulada amb un rentat amb vinagre.
  • Deixa oberts la porta i el dipòsit de detergents per evitar fongs.
  • Neteja la brutícia del filtre de tant en tant.

Quant dura una rentadora?

En l’actualitat, una rentadora té una durada mitjana d’uns 10 anys.

Com evitar les avaries més freqüents de la rentadora?

Evitar l’excés de pes al tambor: Sobrecarregar la rentadora no és estalviar. Omplir el tambor fins a dalt provoca un pes excessiu per a la màquina, i impedeix que la roba es pugui moure quan gira. Tingues en compte que, a més de la roba bruta, hi ha de cabre el volum d’aigua que entra a cada rentada. Si dubtes de la capacitat de la teva rentadora, consulta les instruccions per veure la càrrega recomanada pel fabricant.

Netejar el filtre: Totes les rentadores disposen d’un filtre que atrapa la brutícia que s’acumula a cada rentada. És important buidar-lo i netejar-lo periòdicament per evitar que s’obstrueixi i causi una avaria.

Eliminar la calç acumulada: L’acumulació de calç és una de les avaries més freqüents de les rentadores. Un truc casolà molt eficaç per reduir-la és fer una rentada a 60° amb 1/2 tassa de vinagre de poma. El vinagre aconsegueix netejar el circuit interior en profunditat i el tambor, a més de ser un potent desinfectant, elimina fongs i evita avaries futures.

Ventilació del dipòsit de detergents i del tambor: L’aigua que queda al dipòsit de detergents i al tambor pot crear fongs i bacteris que, a més fer mala olor, pot contaminar la roba. La goma del tambor també acumula aigua residual, de manera que pots passar-hi un drap per eixugar-la després de cada rentada. Assegura’t de deixar oberts la porta i el dipòsit perquè s’assequin completament.

🔔 Recorda: Al dipòsit de detergents s’acumulen humitat i calç a cada rentada, per la qual cosa s’aconsella netejar-lo i assecar-lo sovint.

 

Comentaris
  1. Francesca

    Pot ser vàlid ver servir vinagre blanc? es troba més fàcilment en els super

  2. Carme

    Podríem començar a bandejar els estereotips. No hagués estat malament que qui sortís “posant” la rentadora fos un noi, o un noi i una noia, o un avi i un nét, etc. Hi ha mil variants!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *