Amb quina tarifa de llum s’estalvia més?

Tags:

Amb la recent pujada del preu de la llum i el gas, en plena onada de fred, els consumidors han vist incrementar, un cop més, el cost dels subministraments que ens permeten cuinar, escalfar l’aigua de la dutxa, mantenir la llar calenta durant l’hivern, a més de moltes altres coses. Aquesta pujada de preu coincideix també amb l’arribada de la tercera onada de la pandèmia de la Covid-19, que obliga a quedar-nos més hores a casa, i a augmentar l’ús d’aparells elèctrics. Alguns fins i tot a treballar des de casa, a la qual cosa se li suma un consum extra d’energia diari.

Revisa la potència que tens contractada

Amb l’arribada de la temuda factura a final de mes, molts consumidors han decidit revisar el seu contracte i posar en pràctica noves mesures per controlar la despesa energètica a casa.

El primer que cal fer és revisar la potència que tens contractada al contracte de la llum, que possiblement està per sobre del que realment necessites per al consum de casa teva.

 • Un pis acostuma a necessitar una potència domèstica de 3,45 kW a 5,75 kW.
 • Un habitatge més gran o una casa necessita una potència superior, de 6,9 kW a 9,2 kW.

Aquestes potències són orientatives i poden variar segons les necessitats de cada llar.

Quina mena de tarifes hi ha?

Al mercat existeixen diferents opcions i tarifes que poden adaptar-se a les necessitats energètiques de cada client i optimitzar així el consum i la despesa a final de mes.

Pagar per consum

Pagues sempre el mateix preu per kWh durant tot l’any.

Quan m’interessa?

 • Et pot interessar si consumeixes sempre el mateix i el preu de les teves factures és estable.
 • També si el preu i la potència que has pactat amb la companyia et van bé.

Tarifa plana o fixa

La companyia ofereix un preu tancat al mes igual per a tot el dia i tots els mesos de l’any. Aquesta modalitat té l’avantatge que saps quant pagaràs cada mes, i evites que els mesos de més despesa t’arribin rebuts per sobre de la mitjana que pagues.

Quan m’interessa?

 • Et pot interessar si hi ha uns mesos de l’any en què es dispara el consum de casa teva. Per exemple, per l’ús d’estufes elèctriques, aire condicionat, etc.
 • També si no vols estar pensant quin horari és més barat per fer servir electrodomèstics com el forn, la rentadora, etc.

Tarifa per discriminació horària (dia i nit)

Aquesta opció et permet pagar menys per trams horaris concrets. Com, per exemple, establir una franja de nit de 22.00 a 12.00 h en què el preu del kW serà més barat que la resta del dia. Aquesta modalitat sol oferir un horari i un preu diferents a l’hivern i estiu.

Quan m’interessa?

 • Et pot interessar si tens un consum regular d’energia i fas servir els electrodomèstics a les mateixes hores o t’acostumes a fer-ho, per exemple, posar la rentadora de nit.
 • També si el que vols és pagar el mínim possible, ja que estaràs consumint energia en hores vall, és a dir, quan és més barata.

Pack llum i gas

Unificar la llum i el gas en un mateix contracte pot ajudar-te a economitzar despeses, ja que les companyies acostumen a oferir una reducció o un descompte concret en aquest tipus de fórmules.

Quan m’interessa?

 • Si la teva casa funciona amb tots dos subministraments alhora, com la calefacció amb gas i la cuina elèctrica.
 • També si vols simplificar les gestions i vincular-les a una única companyia.

Energia 100% renovable

Actualment, la majoria de les companyies ja ofereixen una alternativa d’energia neta o verda que prové d’energies generades a través de recursos naturals: solar, eòlica, hidràulica, etc.

Quan m’interessa?

 • Et pot interessar si vols contribuir al consum responsable i la reducció de l’impacte mediambiental.
 • També si vols estalviar energia amb l’autoconsum de la teva llar, generant energia pròpia com, per exemple, a través de plaques solars.
Comentarios
 1. RACC Bloc

  Gràcies pel vostre interès,
  En aquest cas, podeu posar-vos en contacte amb la vostra companyia perquè us pugui informar sobre la tarifa que teniu contractada o altres opcions que s’ajustin millor a les vostres necessitats.

 2. Jordi

  Com saber si és la meva tarifa és de mercat regulat o no?

 3. Robert

  En la tarifa de discriminació horària (nit/dia), hi ha un preu fixe per període ( un preu únic en la franja nit i un altre en la franja dia) o pot influir el preu del kw que s’estableix per a cada hora concreta? És a dir, si dins de la franja horària poso la rentadora en una hora en que el preu és més barat estalviaré més? O el preu Kw és el mateix per a totes les hores d’aquella franja horària?

 4. Ramon

  Interessant, però…

Deja un comentario

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *