Tot el que cal saber abans de contractar la millor assegurança de salut

assegurança salut racc

La salut és el més important. Dir-ho és una obvietat. Per això, a més de cuidar-la dia a dia, és bo tenir una pòlissa que garanteixi tenir a l’abast l’assistència mèdica més apropiada quan sorgeixi qualsevol imprevist.

Arran de la covid-19 moltes persones s’han plantejat complementar l’assegurança que ofereix la sanitat pública. Repassem què ha d’incloure una bona assegurança mèdica partint de tres premisses bàsiques: oferir modalitats flexibles, disposar d’un ampli quadre mèdic i poder aconseguir les autoritzacions sense tràmits.

Què ofereix l’assegurança de salut?

Una assegurança de salut proporciona cobertura sanitària i assistencial al titular de la pòlissa i als beneficiaris assignats. L’assegurança de salut del RACC disposa d’un quadre facultatiu molt ampli amb tots els serveis mèdics, especialistes i mitjans de diagnòstic. També inclou medicina primària i assistència mèdica ambulatòria d’alta qualitat, així com medicina hospitalària i tot tipus d’urgències mèdiques.

Quines altres eventualitats inclou una assegurança de salut?

Segons la pòlissa contractada, pot incloure hospitalització il·limitada (fins i tot UCI i UVI), mitjans de diagnòstic d’alta tecnologia i mètodes terapèutics innovadors, així com pròtesis il·limitades, trasplantaments de còrnia, qualsevol urgència i sessions de rehabilitació. També pot incloure ajuda en la convalescència i una indemnització en cas d’hospitalització en la sanitat pública. Si es contracta addicionalment, l’assegurança de salut també pot incloure la cobertura dental. El RACC també ofereix serveis d’orientació i atenció mèdica les 24 hores tots els dies de l’any.

Qui necessita contractar aquest tipus de pòlissa?

Una assegurança de salut pot ser útil a totes aquelles persones que vulguin disposar de lliure elecció de centre mèdic i d’especialista, així com complementar l’assegurança que ofereix la sanitat pública i, d’aquesta manera, evitar llargues llistes d’espera tant en visites mèdiques com en cirurgies.

És necessari sotmetre’s a un reconeixement mèdic abans de contractar una assegurança de salut?

Les companyies asseguradores poden demanar una verificació de l’estat de salut de la persona que vulgui contractar la pòlissa a través d’un reconeixement mèdic o mitjançant un qüestionari que inclogui les malalties patides anteriorment o en el moment de subscriure l’assegurança.

Assegurança salud racc

Què implica un període de carència?

És el termini de temps durant el qual determinats serveis de la pòlissa contractada encara no estan actius i, per tant, l’assegurat no els pot utilitzar. Aquest període de carència no s’aplica en casos d’emergències vitals.

Què és una garantia de reemborsament? Si la persona assegurada opta per un metge que no figura al quadre mèdic de la companyia asseguradora, haurà d’abonar-li la consulta, però, a través d’aquesta garantia, la companyia li reemborsarà l’import abonat, ja sigui de manera parcial o de manera total, segons consti a la seva pòlissa. Al RACC, l’assegurança Complet Medic Plus inclou aquesta garantia de reemborsament fora del quadre mèdic per a pediatria i ginecologia, mentre que amb la Universal Medic es fa càrrec del reemborsament del 90% de les despeses mèdiques fora del quadre mèdic a l’Estat espanyol i del 80% en cas que aquestes siguin a l’estranger.

Quin és l’import mitjà d’una assegurança?

Dependrà de tots els serveis que inclogui aquest tipus de pòlissa, d’acord amb les necessitats de la persona assegurada i altres factors, com ara l’edat o l’estil de vida. En el cas del RACC, una assegurança de salut completa pot costar a partir de 35,50€ al mes per persona assegurada.

L’assegurança de salut inclou tractaments de salut alternatius?

Algunes pòlisses de salut inclouen sessions de fisioteràpia, psicologia i podologia. I també, en alguns casos, la persona assegurada pot ser beneficiària de tractaments més especialitzats, com ara l’acupuntura, l’homeopatia, l’osteopatia i la reflexologia, que, en molts casos, suposen un complement menys agressiu respecte d’altres teràpies.

Què passa si m’han d’hospitalitzar o intervenir i no faig ús de l’assegurança privada?

En determinades modalitats d’assegurança, en cas que no es faci servir l’assegurança privada i es recorri a la sanitat pública, la companyia indemnitzarà l’assegurat en funció del tipus de malaltia o intervenció. Per hospitalització, per exemple, es pot arribar a cobrar fins a 150€ diaris.

Hauré de fer molts tràmits cada cop que ho necessiti?

Les visites les pot concertar l’assegurat directament amb l’especialista sense haver de passar pel metge de medicina general. A més, en cas de necessitar proves diagnòstiques, serà el mateix centre mèdic qui s’encarregarà de tramitar les autoritzacions i d’altres requeriments administratius.

Quin és l’abast territorial?

Moltes pòlisses de salut són d’abast nacional i internacional. Per això, en alguns casos preveuen possibilitats com el servei d’assistència en viatge a l’estranger i un segon diagnòstic internacional en cas que qualsevol eventualitat afecti la persona assegurada mentre es troba lluny de casa.

Què són els plans de prevenció?

Determinades pòlisses de salut inclouen plans de prevenció i de diagnòstic precoç que són especialment útils en cas que hi hagi antecedents familiars amb la possibilitat de desenvolupar malalties com ara el càncer. En aquests casos, comprenen cobertures per a la realització de proves periòdiques per detectar de manera avançada possibles complicacions de salut. Aquests plans de prevenció es poden complementar amb assessors mèdics especialitzats.

Amb l’assegurança, puc gaudir de beneficis fiscals?

Disposar d’una assegurança de salut permet una desgravació fiscal de 500€/persona/any de l’IRPF a empresaris i autònoms i una exempció fiscal de 500€/persona/any de l’IRPF per a treballadors que disposin de pòlisses col·lectives de salut.

No busquis més excuses per no contractar una assegurança de salut

 • Ja tinc sanitat pública: Una assegurança mèdica privada és un bon complement a la pública, ja que proporciona una assistència còmoda, ràpida i eficaç sense llargues llistes d’espera.
 • Encara soc jove: L’edat és un factor clau a l’hora de contractar una assegurança de salut. Optar per una assegurança de salut quan s’és jove (entre els 20 i els 35 anys) permet estalviar a llarg termini.
 • Gaudeixo de bona salut: Justament l’ assegurança mèdica privada ofereix la possibilitat de concertar visites mèdiques anuals de seguiment (oftalmologia, ginecologia, etc.) quan et vagi bé i sense esperes.
 • No cobreix les pandèmies: Amb l’arribada de la covid-19 algunes asseguradores han decidit oferir assistència mèdica als seus clients encara que estigués exclosa en les condicions generals contractades.
 • No sé si podré escollir un metge de confiança: Demanar cita directament amb un especialista és un dels avantatges més ben valorats de la sanitat privada.
 • Només m’atendran si soc al meu país: La majoria de pòlisses de salut et permeten ser atès independentment del lloc on siguis, ja que les asseguradores tenen convenis amb centres internacionals.
 • Desconec si em cobreixen les intervencions: Una de les cobertures més importants de les assegurances de salut són les proves diagnòstiques i les intervencions quirúrgiques, aquestes últimes associades a períodes de carència.
 • Una assegurança de salut és cara: L’assegurança de salut pot costar mensualment el mateix que sortir una nit a sopar. Comprova-ho!

 

Font: Revista RACCper Judit Monclús

Comentarios
 1. Victor Comas Boladeras

  Hace más 50 años soy socio RACC Y dos de Ractel.
  Hasta qué edad se puede entrar
  Pero no han contestado

 2. Victor Comas Boladeras

  Hace más 50 años soy socio RACC Y dos de Ractel.
  Hasta qué edad se puede entrar

 3. RACC Bloc

  Gràcies pel vostre interès! En aquest enllaç podreu consultar tota la informació sobre l’assegurança de salut del RACC. En cas de dubte, poseu-vos en contacte amb els nostres assessors.

 4. Carles Oliva

  La meva pregunta és la mateixa: Fins a quina edat són admesos els socis ?.
  Això és una dada fonamental que vostès no especifiquen en la publicitat.

 5. Ramon Font Oliveras

  Hasta que edad, se puede entrar?

 6. Octavi Xirivella Sabaté

  Sempre oblideu de dir que tot això no val per a socis de més de certa edat

  Heu de dir fins a quina edat un pot fer-se de la vostra mútua!

Deja un comentario

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *