La segona pell d’Àlex Márquez

Descobreix la segona pell d’Àlex Márquez. Parlem de la seva indumentària de seguretat com a pilot:

Casc

Shoei, de 1,720 kg. Els materials que s’utilitzen són fibra de vidre, carboni, Kevlar i poliuretà. La visera dels cascs està construïda amb un plàstic tractat especialment per protegir el pilot de qualsevol objecte que estigui a l’aire i per mantenir la visió en qualsevol moment.

indumentària Àlex Márquez

Granota de pell de cangur

Pes: 4,5 kg. Les diferents peces estan cosides i encolades per permetre la posició sobre la moto de pilotatge amb els colzes i els genolls doblegats. A diferents parts i angles de la granota hi ha orificis perquè el cos transpiri.

  • Part superior: Protector d’espatlles, rígid (poliuretà). Reforços interns per protegir parts com la clavícula.

  • Part central: Més lleugera, amb plecs per adaptar-se al cos. Amb microperforacions.

  • Colzeres: Elements exteriors rígids de poliuretà, ofereixen protecció i suport per lliscar als viratges. A l’extrem del braç es troben els testimonis de llum que indiquen al pilot que el coixí de seguretat funciona o s’ha reactivat (després d’una caiguda).

  • Part frontal inferior: Amb protectors de genolls rígids, absorbeix els impactes i facilita el desplaçament. Té una part intercanviable: el punt de contacte amb l’asfalt a les corbes.

  • Part central posterior: Protector d’esquena o Bionic Race Back Protector: Alpinestars, de 500 g. Compost de cinc plaques ergonòmiques per a la curvatura de l’esquena. Absorbeix impactes, fins i tot en el cas que siguin cops repetits.

  • A més: Porta un sotagranota de microfibres sintètiques (nanotecnologia) que facilita l’acció de col·locar-hi a sobre la granota de pell i la transpiració i el refredament del cos, especialment en els grans premis calorosos.

Botes

Combinen poliuretà rígid i microfibres. Estructura interna de protecció al turmell que garanteix flexibilitat endavant però no lateral.

Guants

De pell de cabra i de cangur, amb proteccions a tots els artells o a l’interior del palmell per evitar danys produïts per la cadena o la corona dentada.

Si tu també vas ben equipat sobre la moto, tingues en compte que l’assegurança de moto del RACC et cobreix els accessoris. No ho sabies?

 

Creativitat: Ferran Morales