Què puc revisar abans de passar la ITV?

Els vehicles de més de 4 anys estan obligats a passar la Inspecció Tècnica de Vehicles (ITV) de manera biennal i, a partir dels 10 anys, anualment. És un tràmit que tots els vehicles han de passar en algun moment o altre per garantir unes condicions de seguretat mínimes i reduir el risc d’accidents per causes tècniques. A més, aquesta inspecció serveix també per afavorir el respecte al medi ambient.

És cert que a tots en suposa un maldecap haver de passar la ITV! Superaré la inspecció? Hauré de tornar la setmana vinent? Què tindré malament? Per evitar aquesta inquietud, a més de revisar el vehicle de forma periòdica al nostre taller habitual, també és aconsellable fer una sèrie de comprovacions per la nostra banda.

Què podem comprovar abans de passar la ITV?

A més de seguir aquests consells, recorda sol·licitar cita prèvia abans d’anar a passar la ITV. Tot i que no és obligatori, t’estalviarà temps d’espera innecessari. Ho pots fer còmodament a través d’internet o trucant al centre de revisions que més et convingui.

Per evitar sorpreses, no oblidis portar la documentació original del vehicle: el permís de circulació, la targeta d’inspecció tècnica i l’últim rebut de l’assegurança.

A banda de tenir-ho tot en regla, s’aconsella també anar a passar la ITV amb el cotxe o la moto nets, tant per dins com per fora, per fer una bona impressió al tècnic que ens farà la revisió! 😉

Amb totes aquestes recomanacions, que no t’angoixi la ITV! Com diuen els de CERTIO, “Passar la ITV és una assegurança de vida per tots els que fem ús de la via pública”.

Comentaris
  1. Dons no en canvio a la bici, visc fora i es imposible, pero de tota manera no en canviaria, es un perill per els ciclistes i per els cotxes la circulacio de las bicicletas, no respectan cap senyal de trafic, pasant per on els don la gana i no els diguis res perque volen tenir rao sempre, els semafors vermells per ells no existeixen, van per sobre les boreras quan els conve , no tenen civisma, i Barcelona no es Amsterdam, on tota la ciutat es com la palma de la ma. I ja ni diguem els que circulan per carreteras amb grup i pujada, els que portem cotxe , hem de paga impostus per circula i ells no pagan res de res, estem fins la coronilla de les bicicletas.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *