Neteja el cotxe (sobretot a l’hivern) i evita la corrosió

Comprar-se un cotxe suposa una gran despesa, però si estem decidits a fer-ho, hem de fer tot el possible per cuidar-lo i allargar-li la vida al màxim.

La corrosió és el malson de tots els vehicles, i dels seus propietaris! Amb només 5 anys de vida, un vehicle pot començar a mostrar símptomes de corrosió. L’oxidació, l’aigua, la humitat, la grava, entre altres, són factors que perjudiquen el nostre cotxe.

 

Contracta l’assegurança de cotxe que millor s’adapti a les teves necessitats

La neteja periòdica, la clau per a un bon manteniment

Tot i que els cotxes nous ja surten de fàbrica amb tractaments anticorrosius, cal fer un manteniment constant del vehicle durant tot l’any, però sobretot a l’hivern. El fred, la neu, la sal de les carreteres, etc., en poden afectar negativament el seu funcionament. És per això que es recomana prevenir amb tractaments anticorrosius o, si més no, netejar el vehicle de forma periòdica després de les glaçades hivernals.

corrosió

La sal, aliada i enemiga del vehicle

La sal és ideal per fondre la neu i el gel. Però una mesura que fa que les carreteres siguin més segures, pot ser molt perjudicial per al nostre cotxe. El clorur de sodi és molt corrosiu i pot afectar el funcionament del vehicle. Frens, suspensions, motor, dipòsit de gasolina, entre altres, poden quedar malmesos. Per evitar danys en la carrosseria (o mals majors al motor), seria convenient netejar el vehicle després de circular per carreteres amb sal.

Neteja el cotxe i evita la corrosió

Neteja del vehicle a l’hivern

L’ideal seria netejar el cotxe just després d’haver circulat per carreteres nevades o gelades. Com més temps estigui la sal incrustada al vehicle, pitjor serà l’afectació en la pintura, la carrosseria o altres elements mecànics.

N’hi ha prou amb aigua per netejar la carrosseria. Però cal posar especial atenció al pas de les rodes i als baixos del vehicle per eliminar la sal que quedi dins les llandes i els espais inferiors. Les pistoles d’aigua a pressió us ajudaran a netejar perfectament aquesta zona per dissoldre la sal incrustada.

Si no pots netejar el vehicle periòdicament, sí que ho hauries de fer sense excuses en acabar l’hivern. D’aquesta manera evitaràs que la corrosió vagi empitjorant l’estat del vehicle.

Deja un comentario

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *