La calefacció del cotxe consumeix combustible? Consells per fer-la servir

Ja sigui en trajectes curts o llargs, a tothom li agrada conduir amb una temperatura agradable. Ja sigui amb la calefacció o l’aire condicionat, és important que l’habitacle estigui a una temperatura adequada, tant per als passatgers com, sobretot, per al conductor.

Una de les preguntes més freqüents sobre la calefacció als cotxes és: consumeix combustible? Respondrem aquesta pregunta i també et donarem alguns consells sobre com fer servir la calefacció al cotxe de manera eficient.

En primer lloc, sortim de dubtes: la calefacció del cotxe no consumeix combustible, a diferència de l’aire condicionat, que sí que en pot consumir molt més segons les condicions d’ús.

calefacció del cotxe

Per què hi ha aquesta diferència entre la calefacció del cotxe i l’aire condicionat?

Els sistemes de calefacció dels cotxes aprofiten la calor que es desprèn del funcionament del motor per a escalfar-lo. Així que no es gasta combustible en la generació de la calor. L’única despesa, i és molt reduïda, és la del ventilador que fa passar l’aire a l’habitacle. El ventilador consumeix energia elèctrica que ve de la bateria, la qual és carregada per l’alternador, que sí que consumeix combustible. Tot i això, com hem dit, és molt poc.

El fet que s’aprofiti la calor generada per al funcionament del motor ens dóna una primera pista sobre com fer servir la calefacció: encara que tinguem fred, val la pena esperar una mica des del moment en què engeguem el cotxe i fins que posem la calefacció. Si el cotxe encara no està calent, l’aire que entrarà si posem la calefacció de seguida tampoc no serà calent; al contrari, refredarà més l’interior del vehicle.

Un cop en marxa el cotxe i la calefacció posada, aconseguirem un ambient més agradable a l’interior del cotxe si seleccionem alhora l’opció de distribuir l’aire calent a la sortida d’aire cap als peus i a la que envia aire al parabrisa. Assegurarem el màxim confort, perquè d’una banda l’aire calent té tendència a pujar, i a més evitarem que el parabrisa s’enteli.

Com qualsevol altre aspecte relacionat amb el teu cotxe, també convé revisar el funcionament de la calefacció periòdicament.

Sense respostes