El teu cotxe diu molt de tu

El teu cotxe diu molt de tuSegur que si et demanem que pensis en el propietari d’un cotxe esportiu la imatge que t’apareixerà a la ment serà bastant diferent de la que tindria el teu prototip de conductor, per exemple, un d’estil clàssic. I és que el tipus de vehicle que triem per conduir pot dir molt de com som.

El color de la carrosseria ens defineix

La relació entre el color del cotxe i la personalitat és una de les més estudiades. Segons un estudi del diari abc, les persones que trien cotxes negres es consideren intel·ligents i creatives, i les que condueixen vehicles de color blau són empàtiques i objectives. En canvi les que prefereixen els vermells són més introvertides i una mica impulsives, i les que es decanten pel gris metal·litzat solen tenir una gran estabilitat emocional.

El gènere influeix?

Tot i que cada persona és un món, com a norma general podríem afirmar que a l’hora de triar un cotxe sí que hi ha diferències entre homes i dones. Per a ells el cotxe dels seus somnis sol ser un esportiu o un tot terreny. Les dones, en canvi, solen decantar-se més per vehicles d’estètica retro.

Però per què ens agraden més uns tipus de disseny que uns altres?

La posició i el tipus de fars, les dimensions del capó i del parabrisa… poden dotar els vehicles de certa personalitat. Així…

  • Els de fars circulars i línies arrodonides transmeten innocència.
  • Els de grans fars rectangulars i capó ample connoten maduresa.
  • Els de fars triangulars i parabrises estrets aporten jovialitat.
  • Els de fars estrets, un gran capó i una àmplia graella transmeten sensació de poder.

Prefereixes els d’un país determinat?

El país de procedència del cotxe que condueixes també pot dir molt de tu. Per exemple, els que prefereixen els cotxes alemanys solen ser conservadors: no els agrada el risc i busquen vehicles de gran i demostrada qualitat. En canvi, els que aposten per marques asiàtiques solen ser més pràctics i la seva prioritat és una bona relació qualitat-preu.

I així que el tens… com el cuides?

Les cures que dediques al teu cotxe són un altre punt a tenir en compte. Per exemple, les persones que el renten sovint solen ser perfeccionistes, ordenades, responsables… En canvi, les que no es preocupen tant pel seu aspecte el veuen més com una necessitat, com una eina pràctica que els permet moure’s amb comoditat.