El Pla Movalt premia la compra de vehicles nets

Si estàs pensant comprar un vehicle mogut per energies alternatives, has de saber que s’ha posat en marxa el Pla Movalt (Mobilitat alternativa). Aquest pla compta amb una dotació de 20 milions d’euros i un termini màxim d’adhesió fins al 18 de juny del 2018.

El càlcul que fa l’IDAE (Instituto para la Diversificación y Ahorro de la Energía) és que gràcies al Movalt es podran comprar uns 5.600 vehicles de diferents categories. Això suposa un estalvi per a la butxaca del comprador. Però, a més, el que és més important, es deixaran d’emetre 9.500 tones de CO2 a l’atmosfera.

Si el teu concessionari està adherit al Pla, ell mateix tramitarà la sol·licitud. Per accedir als ajuts, has de presentar la teva sol·licitud com més aviat millor.

Cal aclarir que el Movalt exclou els híbrids que combinen motor de combustió i elèctric i no són endollables. En canvi, els propulsats per gas, tant per GLP (gas liquat del petroli) com per GN (gas natural), sí que hi entren.

Pla Movalt

Amb antiguitat de fins a 9 mesos

És important que sàpiguis que no cal que esl vehicles comprats siguin totalment nous, excepte en dos casos; concretament el BOE especifica: “les ajudes es destinaran a l’adquisició de vehicles elèctrics i de pila de combustible de fins a nou mesos d’antiguitat, exceptuant les motocicletes, des de la primera matriculació fins al registre de la sol·licitud”.

Ajudes a la instal·lació de carregadors

El Pla Movalt dedica, a més dels 20 milions d’euros que incentiven directament l’adquisició, 15 milions a la instal·lació de punts de recàrrega de vehicles elèctrics. Les ajudes per comprar i instal·lar un carregador poden arribar a 1.000 euros.Recàrrega vehicle elèctric - Pla MovaltTambé s’afegeixen 15 milions més en el pla del foment d’R+D+I en projectes relacionats amb aquest camp. En aquest sentit, el Ministeri d’Energia elimina els obstacles a la instal·lació de punts de recàrrega als hotels, centres comercials i aparcaments de qualsevol mena, inclosos els d’empreses.

Quines són les ajudes i a quins vehicles es destinen

 • Elèctrics amb més de 72 km d’autonomia, 5.500 €
 • Híbrids endollables, entre 1.100 i 15.000 €
 • Pila de combustible, 5.500 €
 • Motos elèctriques, de 700 a 750 €
 • Propulsats per autogàs (GLP) o bifuel, entre 500 i 15.000 €
 • Propulsats per gas natural (GN) o bifuel, entre 1.000 i 18.000 €

Sabies que…

 • El Ministeri recorda que els ajuts del Pla Movalt són incompatibles per a un mateix vehicle amb qualsevol altra subvenció de cap administració.
 • Recorda que les ajudes del Pla Movalt s’han d’incloure a la declaració de la renda com a guany patrimonial.

Al Departament de Venda de Vehicles del RACC pots obtenir més informació sobre el tema.

Comentarios
 1. Paula Grau

  Bon dia
  hi ha un màxim del preu del vehicle per poder aplicar el pla movalt?
  Moltes gràcies

  • RACC Bloc

   Bona tarda Paula,
   No hi ha cap màxim segons les condicions.
   Salutacions,

Deja un comentario

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *