Desperfectes al cotxe per temporal de neu: Què puc fer?

Durant l’hivern, són habituals els episodis de fred intens i els temporals de neu a les zones de muntanya i on les temperatures són molt baixes. Però rarament això passa a les ciutats o zones costaneres amb un clima més temperat on, en general, hi ha més densitat de població i més mobilitat.

A pesar d’això, aquest 2021 ens ha sorprès amb l’arribada del temporal Filomena, que ha descarregat importants acumulacions de neu en nombroses ciutats i pobles, amb talls de carreteres i greus problemes en els desplaçaments. El pes de la neu, el gel i la força del vent poden ocasionar desperfectes en tots aquells vehicles que estiguin a la intempèrie durant la tempesta.

Tot seguit resoldrem alguns dubtes sobre els danys i les cobertures de l’assegurança que poden sorgir després del temporal de neu:

Qui cobreix els danys per fenòmens naturals?

El Consorcio de Compensación de Seguro cobreix els desperfectes que puguin ocasionar-se en vehicles per fenòmens meteorològics adversos, com inundacions extraordinàries, terratrèmols, sismes submarins, erupcions volcàniques, tempesta ciclònica atípica i vents superiors a 120 km/h, etc.

En el cas de fortes tempestes amb calamarsa, pluja amb calamarsa, danys per neu o vents inferiors a 120 km/h, no és el Consorcio qui es fa responsable de la indemnització, sinó la companyia asseguradora que s’hagi contractat.

Assegurança del cotxe: Existeix la cobertura de danys per calamarsa i neu?

Sí, existeix. Però a cada companyia pot ser diferent. Les indemnitzacions per danys ocasionats per fortes pluges, tempestes de calamarsa i temporals de neu formen part de les cobertures per fenòmens meteorològics.

És important que revisis les condicions de la pòlissa, ja que no totes les companyies disposen d’aquesta cobertura ni ha d’estar inclosa per defecte en modalitats a tercers o a tot risc. Si t’interessa tenir-la, has d’especificar-quan fas la contractació, i així assegurar-te que en disposaràs si la necessites.

coche nieve

Els sinistres de cotxe més habituals a l’hivern per temporal de neu:

  • Caiguda d’un arbre sobre el vehicle pel pes de la neu: En aquest cas, has de contactar amb el propietari del lloc on hi ha plantat l’arbre, pot ser un terreny o una casa particular, o bé un espai públic de l’ajuntament del municipi.
  • Marques a la carrosseria per calamarsa: Si trobes cops al vehicle, produïts per l’impacte de calamarsa i gel a la carrosseria, posa’t en contacte amb la teva companyia d’assegurances perquè et confirmi que el teu contracte inclou danys per calamarsa i que pugui arranjar-los.
  • Esquerdes o cops als vidres del cotxe: El gel i la calamarsa poden danyar els vidres del vehicle i deixar-hi marques o, fins i tot, esquerdes. Revisa quina modalitat d’assegurança tens contractada, i assegura’t que inclou la cobertura de llunes.
  • Filtracions d’aigua per desglaç: Pot ser que es coli aigua a l’interior del vehicle a quan es desfà la neu o el gel. Si es tracta d’un problema de desgast de materials o ajust de portes, finestretes o sortides d’aire, hauries de reparar-lo al teu taller.
  • Col·lisió per gel a la calçada: El primer que s’ha de fer és assegurar-se que tothom està bé. En cas d’haver topat amb un altre vehicle, heu de fer un comunicat d’accident i contactar amb la vostra companyia d’assegurances.

Si després del temporal de neu et trobes el cotxe amb algun dany, fes el següent:

  • Analitza la situació en què es troba el teu vehicle.
  • Localitza les parts del cotxe que s’han danyat.
  • Fes algunes fotos dels desperfectes.
  • Busca la pòlissa d’assegurança del teu cotxe.
  • Posa’t en contacte amb l’asseguradora i explica-li la situació.

 

Deja un comentario

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *