Com desentelar el vidre del cotxe a l’hivern: desmuntem el mite de l’aire fred

A vegades durant tot l’any, però sobretot a l’hivern, s’entela el parabrisa del cotxe. Això provoca pèrdua de visibilitat amb el perill conseqüent, tant per al conductor del vehicle que pateix el problema, com per a la resta d’usuaris. Per això, és imperatiu desentelar el vidre del cotxe.

Desentelar el vidre

 

No empris remeis com passar un drap o un paper o fins i tot la mà, perquè pot ser pitjor el remei que la malaltia.

Què has de fer per a desentelar el vidre?

L’estat del vehicle, el seu aïllament i els dispositius de què disposi representen diferències entre uns i altres, però hi ha uns consells bàsics que cal seguir:

 • Per a assecar, el més indicat és dirigir l’aire calent al focus del problema i així compensar el fred exterior. Per això, has de posar la calefacció i el ventilador al màxim.
 • La majoria dels cotxes d’avui dia porten aire condicionat. Tot i que sembla una contradicció, cal combinar l’aire calent amb l’aire condicionat. L’aire condicionat dels cotxes està preparat per a reduir la humitat; així, el conjunt és l’ideal. No utilitzis la recirculació; a l’estiu va molt bé, però en aquest cas seria contraproduent.
 • Molts dels cotxes moderns ja incorporen climatitzador, i en general compten amb un botó que té justament com a missió desentelar el parabrisa. Si aquest és el teu cas, fes-lo servir sempre que et trobis un vidre entelat.

Abans d’arrencar el cotxe

Quan poses el cotxe en marxa, si segueixes els consells de conducció eficient, has de sortir immediatament per no consumir més combustible del compte. Tot i això, a l’hivern, sobretot a primera hora del matí i més si hi ha humitat, val la pena que posis el cotxe en marxa i esperis un moment fins que el motor s’escalfi una mica i així aconseguiràs que el parabrisa estigui a una temperatura que no et doni problemes.

Comentaris
 1. francesc

  agrait sempre es bo de saber coses per millorar la seguretat

 2. Josep

  Es bona la informació. Sempre hi pot haver quelcom que no ho sàpiga.

 3. Pere Rafecas

  Son consells molt útils, cal tenir clar el que s’ha de fer en situacions
  límits de visibilitat i no posar-se nerviós ni fer coses errònies.
  Moltes gràcies

 4. JAUME PISONERO AMPUDIA

  GRACIAS

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *