Assegurança del cotxe: les cobertures clau que hi ha d’haver a la pòlissa

L’assegurança és obligatòria per a qualsevol vehicle donat d’alta, tant si circula com si no, tots els conductors han de disposar d’una pòlissa que cobreixi una sèrie de riscos bàsics com aspectes legals, la protecció davant de possibles danys a altres persones, la protecció de parts concretes del vehicle davant d’un cop, etc. Hi ha diferents tipus d’assegurança que poden contractar-se depenent de les necessitats de cada conductor i de les característiques de cada vehicle. Vegem les cobertures que no poden faltar a l’assegurança del cotxe i altres que poden ser útils per tenir en compte.

cobertura seguro coche

Les cobertures imprescindibles: RC i protecció legal

  1. La responsabilitat civil: L’RC cobreix els danys que pots causar a tercers, a altres conductors, ocupants del vehicle, vianants, etc.
  2. La defensa jurídica: Aquesta garantia cobreix per fer front a les despeses que poden derivar-se d’un problema legal, un procediment judicial o administratiu.

Cobertures bàsiques de l’assegurança del cotxe

  • La cobertura de robatori: cobreix el robatori total del cotxe i també d’elements o accessoris que s’hagin declarat a la pòlissa. No acostuma a cobrir objectes personals que puguis portar a l’interior, bossa, mòbil, diners, etc.
  • La cobertura de trencament de llunes: cobreix els danys als vidres del cotxe, frontal, posterior, finestretes laterals i, en alguns casos, també els miralls retrovisors exteriors i interiors.
  • La cobertura d’incendi: cobreix els danys per foc al vehicle, per mala combustió, o un curtcircuit del sistema elèctric.

L’assistència a la carretera per avaria o accident

En la majoria dels casos, el servei d’assistència al cotxe per avaria o accident està inclòs a l’assegurança, encara que és important que ho comprovis a l’hora de contractar la pòlissa. En alguns casos, hi ha un límit de quilòmetres de distància al teu domicili, i no arriben a cobrir-te quan estàs de viatge per l’estranger o en desplaçaments lluny d’on circules habitualment.

Et pot interessar 15 situacions que no cobreix l’assegurança del cotxe

Tercers i danys propis, quan t’interessa?

L’assegurança a tercers: Pot ser adequada per a vehicles que ja tenen alguns anys i es vulgui estar ben protegit, però que no es consideri prioritari cobrir els danys a tot risc. L’assegurança completa a tercers inclou l’RC, defensa legal, protecció per robatori, llunes i incendi.

L’assegurança a tot risc: Pot ser adequada per a vehicles nous i seminous que desitgen una molt bona protecció, i si es considera prioritari cobrir els danys propis, com rascades a la xapa o defectes de pintura. En aquesta modalitat es pot incloure una franquícia amb un valor pactat que s’haurà d’abonar en cas de declarar un sinistre.

Si estàs buscant una assegurança a mida per al teu cotxe, pots posar-te en contacte amb el nostre equip perquè t’ajudi a resoldre tots els dubtes.

Deja un comentario

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *