Sancions a la Zona de Baixes Emissions

Com ja sabeu l’1 de gener del 2020 va entrar en funcionament la Zona de Baixes Emissions (ZBE) a la ciutat de Barcelona. S’han donat 3 mesos de treva als vehicles que no complien amb la normativa, però a partir d’aquest mes d’abril es començarà a aplicar el sistema de sancions previst.

Quines sancions s’apliquen per no complir la norma?

Les sancions poden augmentar un 30% en cas de reincidència. Es pot tornar a multar el vehicle quan passin 90 minuts des de l’anterior sanció.

Multa de 100 € (50€, si es paga de forma ràpida)

Circulació sense distintiu ambiental

 • Cotxes, motos, ciclomotors.
 • Transport de persones amb 8 places màxim.
 • Transport de mercaderies igual o per sota de 3,5 tones.

Multa de 200 €

Circulació sense distintiu ambiental

 • Camions, autocars i autobusos.
 • Transport de persones amb més de 8 places.
 • Transport de mercaderies a partir de 3,5 tones.

Circulació sense distintiu ambiental durant un episodi de contaminació

 • Cotxes, motos, ciclomotors i vehicles lleugers de 3 o 4 rodes. Transport de mercaderies igual o per sota de 3,5 tones.

Multa de 500 €

Circulació sense distintiu ambiental durant un episodi de contaminació

 • Camions, autocars i autobusos.
 • Transport de persones amb més de 8 places i  de mercaderies a partir de 3,5 tones.

Alternatives al transport privat

Per aquells conductors que no compliu la normativa i no podeu entrar a la ZBE, l’Ajuntament i l’Àrea Metropolitana de Barcelona recomanen utilitzar el transport públic: metro, autobús, tramvia, Rodalies i Ferrocarrils de la Generalitat. Per als que veniu de fora de Barcelona, hi ha l’opció dels park and ride, per aparcar el cotxe en una estació de tren o bus i agafar el transport públic. Si només tens l’opció de desplaçar-te en vehicle privat, pot optar per compartir cotxe amb gent que faci el mateix desplaçament.

Comentaris
 1. David Solà i Rovira

  Sra Teresa, es ben senzill, agafi el permis de circulació del cotxe I la fitxa técnica I va a una oficina de correos fan una consulta pero ordinador I si te dret a l’enganxina, prevI pagament de 5 euros, la hi donaran

 2. David Solà i Rovira

  Fa temps que porto l’enganxina al cotxe, visc a GRN i baixo sovint a BCN. Esta molt bé que s’ apliquin sancions als qui més contaminin i es promocioni el transport públic, però síusplau que funcioni!!!!
  Si volem ciutats netes de contaminació cal que els principals agents -fabricants I administracions- incentivin la compra de cotxes mes nets.
  I els avions? I els vaixells?
  Es que sempre acabem pagant els mateixos

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *