Posa la bici a punt amb els nous punts de reparació de bicicletes!

El RACC desplega una xarxa gratuïta de punts de reparació (o, millor dit, autoreparació) de bicicletes en estacions dels FGC a Barcelona i als municipis de Sant Cugat i Rubí per fomentar l’ús d’aquest mitjà de transport.

Punt Bici

El RACC és al costat de les persones, sigui quin sigui el seu mitjà de transport. Amb aquest objectiu, neixen els Punt Bici del RACC. Punts d’ús lliure i gratuït i equipats amb les eines necessàries perquè els usuaris puguin fer petites reparacions i tasques de manteniment de les seves bicicletes, com ara inflar les rodes, collar cargols, ajustar els frens, reparar una punxada o canviar les rodes.

Des del mes de maig ja ha instal·lat set punts, cinc dels quals es troben a l’interior d’estacions de tren de Barcelona i Rubí, gràcies a un acord amb Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC). Els altres dos punts s’ubiquen a les places Lluís Millet, davant l’estació, i Rotary Internacional de Sant Cugat del Vallès.

Per una mobilitat més àgil

El RACC preveu estendre la xarxa de Punts Bici a llocs estratègics de Barcelona i el seu entorn. Sobretot on hi hagi un alt volum d’usuaris quotidians i de lleure en bicicleta. Amb aquesta iniciativa es vol contribuir a millorar l’experiència dels ciclistes. També promoure una mobilitat més neta i àgil en un context on els desplaçaments en bicicleta no deixen de créixer. L’expansió regular de la xarxa de carrils bici a Barcelona i el clima agradable de la ciutat han contribuït a l’auge d’aquest mitjà de transport.

A Barcelona, els viatges en bici van augmentar un 32% entre el 2010 i el 2015 i, tot i que encara representen només el 2,7% dels desplaçaments, és el mitjà de transport que més creix i s’espera que ho continuï fent els propers anys.

Punt Bici RACC

Un Club de Serveis a la Mobilitat

La creació de la xarxa de Punts Bici respon a les necessitats de mobilitat d’un col·lectiu en creixement. Al mateix temps, posa de manifest la voluntat del RACC d’acompanyar els ciutadans en tots els seus desplaçaments, ja siguin en transport privat motoritzat, transport públic, a peu o en bicicleta.

Kit de reparació d’emergència i manteniment

Els usuaris han donat una bona acollida als Punts Bici, que estan equipats amb eines per arreglar petites avaries:

Kit de reparació d'emergència i manteniment

A més a www.racc.cat/puntbici trobaràs com fer les reparacions més freqüents de la teva bicicleta.

Font: Revista RACC.

Deja un comentario

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *