Bicipèdia RACC, l’única enciclopèdia virtual de bicicletes elèctriques a Espanya

Tags:

El RACC, amb l’objectiu d’impulsar una mobilitat més segura i sostenible, ha creat la Bicipèdia RACC, la primera enciclopèdia virtual de bicicletes elèctriques. Amb aquest portal, que apropa el coneixement i les opcions del mercat de la bici elèctrica als ciutadans, el Club reforça el seu perfil de Club de Serveis a la Mobilitat.

D’aquesta manera l’entitat amplia els seus serveis per a la nova mobilitat i avança concretament en l’àmbit de la bicicleta urbana, en el qual treballa des de fa uns anys duent a terme diferents projectes com ara els Punts Bici (les estacions d’autoreparació del Club), l’assistència mecànica a través d’una nova modalitat del carnet de soci, RACC Bici, i CityTrips, l’aplicació mòbil que aglutina tota l’oferta de transport urbà i que també integra informació dels carrils bici de Barcelona; a la vegada que continua dedicant els seus esforços a estudiar el comportament dels ciclistes i consolida la seva comunitat d’usuaris, HolaBici.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hola Bici (🏠) (@holabicis) on

En un moment en què les bicicletes s’han convertit en una de les maneres més segures de moure’s a les ciutats per evitar el contagi de la Covid-19 i a l’hora ser molt respectuosa amb el medi ambient i en què ajuntaments de tot el món estan habilitant més espais per a la seva circulació, l’interès per aquest mode de transport ha crescut entre molts ciutadans. Així, per exemple, durant el mes de maig d’aquest any, les cerques a Google de bicicletes elèctriques s’han disparat i han assolit els nivells més alts dels darrers 5 anys. Particularment els darrers tres mesos a l’Estat Espanyol s’han doblat i a nivell mundial s’han quadruplicat.

Si bé aquest interès ha crescut especialment durant aquests dies, coincidint amb el progressiu desconfinament, també és cert que es tracta d’una tendència que es ve manifestant des de fa anys. Des del 2010 és el mitjà que més creix a Barcelona, on s’ha incrementat un 79%. En aquest sentit, i tot i només representar el 3,3% del repartiment modal, el 36% d’usuaris estaria disposat a canviar de mode de transport cap a la bicicleta, més del doble que el 2018 (on només el 15% estaven disposats a fer aquest canvi), segons l’últim Baròmetre RACC del Ciclista Urbà a Barcelona (2019).

D’altra banda, les bicicletes elèctriques és el sector que més creix dins el mercat ciclista, amb un total de 111.297 vehicles venuts el 2018, el que representa un increment del 54,52% respecte a l’any anterior (*).

Aquestes circumstàncies fan que la Bicipèdia RACC, en què l’entitat portava treballant des de finals del 2019, esdevingui avui més útil que mai per a molts ciutadans que estan plantejant-se comprar una bicicleta.

  • És una eina gratuïta i independent que ofereix a tots els usuaris informació pràctica i valoracions tècniques de més de 1.000 models disponibles al mercat amb un rang de preus que va des dels 300 fins als 12.000 euros.
  • Permet comparar i filtrar els vehicles de més de 100 fabricants en diferents categories: per a ús recreatiu, per recórrer distàncies curtes en l’entorn urbà, per a ús habitual en distàncies mitjanes o per a transport infantil, entre altres.
  • Per altra banda, la plataforma ofereix informació molt precisa a nivell tècnic. La majoria dels productes també incorporen valoracions d’experts per ajudar a l’elecció de l’usuari.
  • S’ha habilitat un espai on els mateixos ciclistes poden puntuar i opinar sobre els diferents models.

(*) Segons dades de la Asociación de Marcas y Bicicletas de España (AMBE).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *