Vull anar de creuer, com trio el millor?

CreuerActualitzat el 11/05/2015

Els has vist a sèries o pel·lícules, però encara no t’has llençat a fer-ne un. Anar-se’n de creuer és una experiència per la qual cada cop més gent aposta. Els motius? La comoditat de visitar diversos països sense fer ni desfer maletes i una relació qualitat/preu molt adequada.

Si vols saber com triar el creuer que s’adapti més als teus gustos i a les teves expectatives, aquí te’n donem algunes pistes.

Triar el vaixell

  • Cal tenir present l’any de construcció: En general, com més nou, més espectacular i confortable. Els vaixells de passatge reciclats com a creuers no ofereixen les mateixes instal·lacions ni prestacions.
  • Megacreuers, sí o no? Els vaixells gegantins per a 2.000 o més passatgers són una destinació en si mateixos, i ofereixen molt d’ambient i una millor estabilitat. Són petites ciutats flotants on és impossible avorrir-se. Inconvenients: algunes aglomeracions a les entrades/sortides d’excursions, entrades als sopars i menor sensació d’intimitat.
  • Com vas d’idiomes? Totes les navilieres disposen de personal que parla espanyol. Però si domines l’anglès aniràs més tranquil en companyies estrangeres.
  • Dòlar o euro? Segons la nacionalitat de la naviliera, podràs fer servir una moneda o una altra. La primera opció és interessant a efectes de poder adquisitiu; la segona, més còmoda, ja que no cal estar tota l’estona calculant mentalment la conversió.
  • Quin ambient preferiràs? En funció de si viatges en parella, en grup o amb nens; si vols molta animació a bord o no, o de si t’interessa alguna temàtica especial, podràs triar la companyia més adequada.
  • Encara amb dubtes? Si mai no has anat de creuer i no estàs segur de si t’agradarà, pots triar l’opció de minicreuers (3 o 4 nits). És més econòmica i et permet un primer contacte amb l’ambient i la vida a bord.

Quina destinació m’encaixa més?

La Mediterrània és una opció adequada gairebé tot l’any, encara que a ple estiu, en algunes escales la calor pot ser sufocant. Tria la Mediterrània occidental si vols màxima comoditat, la majoria de creuers surten de Barcelona (també de València o Màlaga) amb destinacions molt interessants (Costa Blava, Florència, Roma, Nàpols, Sicília, Tunísia…). El punt fort de la Mediterrània oriental és que t’ofereix destinacions realment espectaculars i de gran interès: Venècia, Dubrovnik, illes gregues, Istanbul…

Noruega i Europa del nord són zones idònies entre el maig i l’octubre. Són creuers tranquils, interessant pel paisatge (fiords) o per les grans ciutats històriques (Bàltic).

El gran avantatge del Carib és que pots anar-hi tot l’any. Són els creuers més animats i multinacionals, amb ambient molt americà, i els vaixells més espectaculars del moment. Inconvenients: la llunyania encareix el preu i afegeix fatiga (vol transoceànic i jet-lag).

Ja ho tens més clar? Així ara toca buscar la millor oferta. Al nostre servei d’Agència de Viatges t’ajudem a buscar-la amb la millor relació qualitat/preu.