Verdader o fals? Què saps de Roma?

Campo dei Fiori. RomaEt ve de gust una escapada a Roma? Mentre prepares les maletes, et proposem un petit test perquè demostris els teus coneixements sobre la Ciutat Eterna. Estàs a punt?

L’existència d’extraterrestres va crear un cisma a la Roma del segle XVII
VERDADER. L’estàtua del Campo dei Fiori està dedicada a Giordano Bruno, astrònom que va morir cremat a la foguera l’any 1600 per defensar l’existència d’altres planetes habitats on també havia arribat Jesucrist i on també hi hauria Papes. Va ser condemnat per heretge.

El canó del turó del Gianícolo es dispara cada migdia en honor de Garibaldi
FALS. Es dispara per una disposició de 1847 del Papa Pius IX que, fart que cada església fes sonar les campanes a una hora diferent, va ordenar que el canó, llavors situat al castell de Sant Angelo, disparés una salva cada migdia just a les 12 en punt, i així les esglésies romanes poguéssin sincronitzar els rellotges dels seus campanars.

La Pietà. VaticàMiquel Àngel va pintar la Capella Sixtina per obligació i va rebre crítiques per ‘La Pietà’
VERDADER. Ho explica l’escriptor renaixentista Vasari als seus llibres. Miquel Àngel es va resistir tot el que va poder a l’encàrrec del papa Juli II de pintar la Capella Sixtina, perquè al darrere hi veia la mà negre del seu rival Bramante per apartar-lo de l’escultura. I ‘La Pietà’ va rebre crítiques en vida de l’artista perquè el rostre de la Verge era massa jove i no corresponia al d’una mare d’un home adult.

A la Fontana di Trevi es recullen gairebé 2.000 euros diaris en monedes
FALS. La mitjana de recaptació és molt més alta. El passat 2012 va superar els 2.800 euros per dia. La recaptació es destina íntegra a obres benèfiques. Robar monedes de la font està fortament penalitzat, és un dels delictes més greus que es pot cometre a Roma .

SpritzL’aperitiu típic a Roma no es pren al migdia
VERDADER. El típic aperitiu romà es pren abans de sopar. És un costum molt estès , es paga un preu fix per la beguda i es pot “picar” entre un munt de petites racions, canapès i paninis. Si voleu passar per autèntics romans, demaneu un Spritz (licor Aperol, aigua amb gas i unes rodanxes de taronja).

Vols saber què veure a Roma quan ja ho has vist tot? No et perdis la ruta de Roma que t’ofereix RACC Magazine, la nova revista digital del RACC. Per a PC, tauleta i mòbil.

Reserva bitllets d’avió i hotels a viatges.racc.cat amb un cercador molt complet, al millor preu i amb un 5% de descompte per a socis del RACC.