Vacances per a guanyar salut

L’estrès, la manca d’hores de son, els refredats… Les nostres reserves de salut es debiliten a mesura que avança l’hivern. Per a recuperar el que perdem, enfortir les defenses i afavorir el nostre benestar al màxim, què et sembla una escapada termal enmig d’aquest ritme de vida tan frenètic? Et suggerim algunes ofertes per a gaudir de balnearis sense sortir del país.

Barcelona: El termalisme sempre ha tingut una gran tradició a Catalunya. Fa dècades “prendre les aigües” era gairebé un ritual anual entre la gent gran, que passaven uns dies de descans en algun dels balnearis propers a la ciutat barcelonina. Les aigües del Balneari Titus brollen de la roca viva de les muntanyes del Maresme i s’aprofiten des que es va fundar el balneari el 1794. Estan especialitzats en tractaments ossis, dermatològics i antiestrès.

Una altra proposta és Caldes de Montbui, un dels pobles termals per excel·lència i a només 30 km de Barcelona. A més dels balnearis centenaris, la vila està declarada Bé Cultural d’Interès Nacional justament pels conjunts termals romans que encara s’hi conserven. Salut i cultura en una escapada fantàstica.

Termas romanas de Caldes de MontbuiFoto: josemanuel

Girona: A Santa Coloma de Farners, capital de la Comarca de la Selva, es troba el centre termal Magma, amb aigües mineromedicinals de les deus del Balneari Termes Orion, situat en el mateix municipi. A més, si tens la targeta RACC Master obtindràs un 20% de descompte en l’entrada en Tarifa Plena (3 hores) al Magma. Aquesta proposta és perfecta per una escapada en família, ja que aquest centre accepta nens i nadons.

Magma

Ourense: Potser perquè és l’única província gallega sense costa, la natura ha dotat el subsòl de les terres d’Ourense d’aigües mineromedicinals molt riques. “As burgas”, o dolls d’aigua calenta, es poden trobar per tota la província i, fins i tot, al centre de la capital. Per a aprofitar aquesta riquesa diversos ajuntaments han creat centres termals públics que ofereixen un servei exquisit, hidroteràpies i massatges especialitzats a preus populars. Alguns dels més coneguts són Outariz, Chavasqueira i Prexigueiro, que es troben a la riba del riu Miño. Si prefereixes un entorn més recollit, pots relaxar-te al Balneari de Carballiño, fundat el 1816, i es troba a 28 km d’Ourense, o el de Cortegada.

Una ruta per a conèixer alguns vins d ela zona, com el Ribeiro o la Ribeira Sacra, i menjar ‘pulpo a feira’ o una empanada gallega poden ser complements perfectes per a tenir cura no només de la nostra salut física, sinó també dels nostres ànims.

Atardecer en las Termas de Outariz (Ourense)Foto: freecat

Granada: Tot i que Andalusia compta amb una xarxa de balnearis que s’estén per altres províncies, Granada concentra diversos centres termals de prestigi: l’hotel balneari de Alhama de Granada, que compta amb una bassa que recull aigua des de l’època almohade (s.XII) i l’Hotel Balneario de Lanjarón, ubicat al paisatge natural de Sierra Nevada i la Alpujarra. Aquest últim centre ofereix, entre altres opcions, hidroteràpies per a tractar problemes digestius, reumàtics i circulatoris. L’oferta es completa amb dos spas termals amb gran tradició: el de Graena, construït a l’època nassarita, i el d’Alicún de las Torres, situat enmig del camp de Granada.

La alberca de Alhama de Granada.Foto: El Quijote

València i Castelló: Ambdues províncies tenen balnearis especialitzats en la cura de la nostra salut. Villavieja, Montanejos i Benassal, a Castelló, i Verche, Hervideros de Cofrentes, Cabriel-Fuente Podrida i la població de Chulilla, a València, són els pobles que acullen els centres termals d’aquesta comunitat autònoma. El balneari de Benassal, per exemple, està especialitzat en tractaments renals i digestius; o el de Villavieja destaca pels tractaments respiratoris i reumatològics. A la majoria d’aquests centres es pot fer nit i tots ofereixen tècniques termals antiestrès i serveis estètics per a sortir-ne com nou després d’una estada a les seves instal·lacions.

Balneario de Cofrentes, Valencia.Foto cedida por el Balneario de Cofrentes.

Si t’interessa algun d’aquests suggeriments i planeges fer alguna escapada abans no acabi l’hivern, tingues en compte que pots gaudir de tota la tranquil·litat en els teus viatges si et fas soci Travel amb el RACC. Descobreix-ne tots els avantatges.