Trucs per fer millors fotos amb el mòbil

Mejores fotos con el móvil

Foto: Petar Milošević

Les càmeres de fotos que vénen als smartphones són cada vegada més bones: any rere any, model rere model, les principals marques de mòbils els presenten amb càmeres millorades. Fins al punt que moltes famílies ja no tenen càmera de fotos digital per preservar els seus records, i fan servir fonamentalment la càmera integrada al telèfon mòbil.

Si bé és cert que la qualitat d’aquestes càmeres està molt lluny de la que pot obtenir un professional de la fotografia amb l’equip adequat, les prestacions són espectaculars en comparació amb el que es podia aconseguir fa uns anys. Saps com treure-li tot el partit a la càmera del teu smartphone? T’expliquem sis trucs per fer millors fotos amb el teu mòbil.

  1. No facis servir el zoom. De debò, utilitza el zoom “manual”, és a dir, acosta’t 😉 O bé edita la foto després d’haver-la fet. Però no facis fotos amb el teu mòbil utilitzant el zoom digital esperant fotos molt boniques, perquè el zoom digital significa automàticament pèrdua de qualitat de la foto, i sense marxa enrere.
  2. Desactiva el flaix. No el tinguis en sistema automàtic. Utilitza el flaix incorporat únicament en casos en què la foscor sigui extrema. En cas de dubte (interiors pobrament il·luminats, exteriors amb poca llum) fes la foto sense flash, probablement obtindràs resultats més bons. Per a això hauràs de passar el flash del teu mòbil d’automàtic a off, perquè en sistema automàtic sol disparar-se en cas de dubte. Fes la prova: en una mateixa situació fes la foto amb flash i sense flash, i veuràs com en realitat no sempre el flaix és la millor opció.
  3. Utilitza el control d’exposició manual. Si el teu mòbil proporciona aquesta opció, empra-la. Per exemple, els iPhone que portin instal·lada l’última versió del sistema operatiu iOS, és a dir, la 8, tenen aquesta funció. Amb ella, t’adonaràs de seguida que no sempre l’elecció (fins ara automàtica per part del dispositiu) de les millors condicions de llum era, ni de bon tros, la millor. El fet de poder ajustar la quantitat de llum del que vols fotografiar al mateix temps que estàs enfocant és un gran avantatge.
  4. Utilitza l’HDR i les fotos en ràfega. Què és HDR? High Dynamic Range, i consisteix bàsicament en el fet que mentre tu fas una foto, si tens HDR activat en realitat el telèfon intel·ligent pren diverses fotos, i les barreja per presentar la millor combinació possible. Un detall: millor utilitza HDR en fotos fixes, que no tinguin moviment, perquè en ser una combinació de fotos és fàcil que surti “moguda”. Per a aquests casos, utilitza la funcionalitat de fotos en ràfega. Mentre enfoques, el teu smartphone va fent fotos molt seguides del moviment que vols capturar. En acabar podràs seleccionar les que t’interessin per guardar-les.
  5. Fotos panoràmiques. Els smartphones actuals permeten fer fotos panoràmiques amb resultats força espectaculars. Consulta el manual del teu dispositiu i prepara’t per “eixamplar” les teves fotos al màxim.
  6. Instal·la apps de fotografia. Diverteix-t’hi, investiga les seves possibilitats. Tal com hem dit, amb cada nou model d’smartphone i amb cada evolució de sistema operatiu, les càmeres milloren les seves prestacions. Però tot i així, sempre hi ha marge de millora, cosa que saben molt bé els desenvolupadors d’apps de fotografia. En tens moltes, gratis i de pagament, per fer proves i passar-t’ho bé.
Filtro claridad fotos móvil

Filtre “claredat” amb Camera+

A banda de fer les millors fotos amb el teu mòbil, vols gaudir de les millors tarifes? Saps que el RACC té un servei de telefonia mòbil? Descobreix-lo ara!