Si ets ‘motero’ no et pots perdre aquestes carreteres

Hi ha infinitat de carreteres per gaudir, cada motero té les seves preferides i costa posar-se d’acord en un rànquing, perquè sempre hi haurà a qui li agradi més una combinació de corbes i rectes prolongades, altres que prefereixen un port de muntanya ple de corbes i fins i tot els que volen llargues travessies.

Així i tot, te’n recomanem algunes de les millors per passar un matí gaudint de la carretera.

En qualsevol cas, és imprescindible respectar les normes i tenir al dia el manteniment de la moto, així com anar amb compte amb la meteorologia.

iStock_000004511482_Large

N-260, tram Adrall-Sort

Una autèntica delícia per als amants de la conducció tècnica. Són 47 quilòmetres de corbes que van des dels pocs graus fins a forquilles que freguen els 180, però també hi ha algunes rectes que permeten ‘esprémer’ la moto. La via pot ser una mica perillosa sobretot a l’hivern, ja que es poden generar plaques de gel en alguns revolts, sobretot quan passem per zones on toca poca el sol.

Port d’Azáteca

És la carretera que connecta les poblacions alabeses d’Argadoña i Santa Cruz de Campezo. No té corbes especialment pronunciades, però són molt divertides. L’estat de la carretera és bo i hi ha molts trams on s’afegeix un carril complementari que permet avançaments amb seguretat. Els 36 quilòmetres ens permetran gaudir d’unes vistes realment precioses. L’única pega és que haurem de creuar algunes poblacions que ens frenaran una mica, però al cap i a la fi és una carretera que val la pena de gaudir.

 

La PO-255 entre Ponte Caldelas i Cañiza (Pontevedra)

Es tracta d’una carretera estreta de 45 quilòmetres en la qual es passa per diferents tipus de paisatge. Des de boscos d’eucaliptus que fan la impressió d’estar conduint per algun estat de l’oest del Canadà fins a altres més oberts. Passa per pobles realment bonics on ens podem parar a contemplar el paisatge i a gaudir d’algun bon àpat de la cuina de l’interior gallec. L’estat de la carretera és precari en alguns trams, però generalment no resulta perillosa si circulem a la velocitat recomanada.

BV-5301 entre Sant Esteve de Palautordera i Seva

És una de les carreteres que creua el parc natural del Montseny, i probablement és la més divertida de totes. És relativament estreta i amb trams ben diferenciats. El principi de la ruta és bastant recte i ens garanteix bones velocitats puntes, però a mesura que anem ascendint les corbes pronunciades comencen a aparèixer. És una via on ens ho passarem molt bé, però hem d’anar amb compte sobretot durant el cap de setmana, que és quan es produeix una punta de trànsit notable.

La C-31 al tram Castelldefels-Sitges

És una via que ofereix unes vistes del mar Mediterrani realment espectaculars i té revolts molt divertits. L’únic problema és la congestió de trànsit, especialment els dies festius. Recomanem matinar una mica i posar-se en ruta d’hora perquè realment val la pena gaudir d’aquesta carretera, en alguns trams de la qual sembla que estiguem a l’autopista del Pacífic de Califòrnia.

La MA-10 entre Port Sóller i Pollença (Mallorca)

És una de les millors rutes de tota la llista que presentem. Es tracta d’un tram de 54 quilòmetres ple de corbes i paisatges espectaculars de la serra de Tramuntana. És una via estreta sense voral, per la qual cosa no es poden aconseguir velocitats puntes molt altes, però és un autèntica delícia per als qui els agrada la conducció tècnica. L’estat de l’asfalt és millorable però no suposa cap problema per a la seguretat.

Si t’animes a fer qualsevol d’aquestes rutes, a part de divertir-te, val la pena que vagis ben assegurat. Tu tries, tercers o tot risc?