Recorre el món amb tren

viajar en tren

Glacier Express (Suïssa). Foto: marfis75.

Moure’ns amb tren ens brinda una magnífica oportunitat de descobrir els paisatges dels llocs que travessem, conèixer altres viatgers i visitar diversos països d’una manera còmoda i fàcil, ja que les estacions gairebé sempre estan situades al centre de les ciutats i podem aprofitar més la nostra estada en no haver de superar tants controls de seguretat com als aeroports.

Consells per gaudir de la teva ruta amb tren

El teu viatge pot ser una experiència molt agradable i descansada si tens en compte algunes consideracions:

  • Si vols romandre només un o dos dies a cada parada de la ruta, és preferible que triïs un hotel que estigui a prop de l’estació, així podràs deixar l’equipatge ràpidament i aprofitar millor el temps que passes en aquest lloc.
  • Una opció recomanable, si tens un pressupost molt ajustat i no et vols estar de visitar res, és decantar-te per trens cotxe-llit. Guanyaràs temps i estalviaràs una mica de diners.
  • Intenta viatjar amb el mínim equipatge possible i que aquest resulti còmode de manejar, la teva esquena se’n ressentirà menys, perquè en cas contrari et pot arribar a amargar una mica el viatge. En aquest sentit, una bona idea és portar roba tècnica que es pugui rentar i assecar al mateix dia. Amb això reduiràs considerablement la mida de la maleta.
  • Quan viatgis amb tren recorda portar a més de la maleta o motxilla gran, una altra bossa més petita per guardar els objectes de valor i la documentació. Així podràs anar al bany o a la cafeteria del tren sense haver de carregar tot l’equipatge.
  • Etiqueta tots els paquets per evitar confusions amb altres passatgers en el moment de sortir del tren. Tingues en compte també que a Europa una motxilla sense identificar pot ser considerada un paquet perillós que pot ser retirat si no porta identificació.
  • Si has de viatjar per Europa, comprova la documentació que necessites per entrar a cada país que no pertanyi a la UE.

A l’hora de comprar els bitllets

Viatjar amb tren et permet improvisar, però si viatges a l’agost no t’arrisquis massa perquè pots quedar-te sense seient. A més, com succeeix amb els bitllets d’avió, com més aviat compris la teva plaça, més econòmica et sortirà. També tens l’opció d’adquirir l’InterRail Global Pass, que ofereix la possibilitat de visitar diversos països en un temps determinat podent triar entre 5 dies com a mínim i 30 dies com a màxim; l’InterRail per a un únic país de la Unió Europea, o el Balkan Flexipass, un bitllet combinat de tren que permet usar durant un mes els ferrocarrils de Grècia, Turquia, Bulgària, Romania, Sèrbia, Montenegro i Macedònia. És una alternativa molt més econòmica que els abonaments InterRail per viatjar per aquesta zona d’Europa.

Alguns trens amb molt per oferir

Són moltes les rutes que es poden fer, però te’n recomanem algunes de molt completes i no molt lluny de casa.

L’Expreso de la Robla: És un tren d’època amb totes les comoditats del segle XXI a preus molt raonables. Ofereix tres itineraris pel nord d’Espanya, de Bilbao a Lleó, de Gijón a Santiago de Compostel·la per la costa cantàbrica i de Gijón a Ribadeo (Lugo).

El Glacier Express (Suïssa): Aquest tren panoràmic recorre el cor dels Alps suïssos, és a dir de Zermatt fins a Saint Moritz, oferint vistes extraordinàries dels paisatges glaciars més representatius de Suïssa. Es pot fer una ruta de tres dies que inclou dormir a les ciutats d’inici i final de destinació a uns preus molt ajustats.

L’exprés del Danubi: Una opció per a butxaques una mica més voluminoses és el recorregut de 10 dies que ofereix aquest tren i que comença a Turquia (Istanbul) i recorre tot Europa central (Bulgària, Romania –amb Transilvània–, Hongria (Budapest), Àustria (Viena), Eslovàquia (Bratislava), Polònia (Cracòvia) i República Txeca (Praga). El circuit amb tren inclou excursions a cadascuna de les parades. També ofereix rutes de menys durada.

Saps que només per ser jove i soci del RACC tens descomptes especials en viatges? No te’ls perdis! I no només descomptes, sinó que també tens assistència personal en els teus viatges: si durant un viatge perds el passaport, necessites un medicament o no trobes l’equipatge, t’ajudem.