Que no t’enganyin amb fotos maques! Tria l’hotel que més et convé

Trobar hotel

Foto: Avodrocc

Qui no s’ha endut una sorpresa o ha viscut una mala experiència en un hotel? No sempre ofereixen el que prometen, encara que sempre pots recórrer a aquest llistat d’hotels espectaculars. En tot cas, les exigències de cadascú de nosaltres com a viatgers poden ser molt diferents.

Si fem una petita llista de les nostres necessitats i seguim una sèrie de pautes, l’elecció pot ser molt més àgil i senzilla del que creus, així que som-hi:

  • Ubicació: És un dels aspectes principals a l’hora d’escollir. Si estem en un lloc de pas i el nostre viatge és amb tren, un hotel situat a prop de l’estació serà l’ideal, però si ens trobem visitant una gran ciutat, l’allotjament hauria d’estar situat al més a prop possible de les principals atraccions i dels transports públics. Això ens permetrà que, si volem sortir a la nit, puguem tornar caminant o en un curt trajecte de taxi. Si per contra el nostre destí és un lloc de costa i busquem platja, és millor assegurar-se que l’hotel, si no és a primera línia de platja, ens permeti arribar-hi amb una passejadeta.
  •  Qualitat/preu: Aquest barem ens ajuda ràpidament a saber les característiques que trobarem a l’hotel seleccionat. Tothom coneix la classificació internacional dels hotels per estrelles, per la qual cosa, segons la nostra butxaca, escollirem la que més ens convingui. En general, els hotels més cèntrics acostumen a tenir la màxima classificació, però això no significa que no puguem trobar establiments de menys categoria molt ben situats, i fins i tot algunes vegades compartint barri amb els més cars. Hem de saber que les categories difereixen d’un país a un altre, de manera que un hotel de tres estrelles en una zona pot ser molt superior (o inferior) al d’un altre lloc, i a més, el preu d’un hotel ve moltes vegades condicionat no per la seva categoria -que també – sinó per la ciutat on es troba.
  • Tipus d’allotjament: És fonamental conèixer a quin client està enfocat l’establiment seleccionat. Si volem passar uns dies de relax en una ciutat, potser un hotel de negocis no serà el més recomanable, i molt menys un hotel per a gent jove. De la mateixa manera, si viatgem amb la família i els nens a la platja, convé assegurar-nos que l’establiment disposa de piscina, entreteniment familiar i un bon servei de restaurant.
  • Mida de l’hotel: És també un bon indicatiu per saber el tipus de clientela que rep. Si el que desitgem és un cap de setmana de tranquil·litat, el millor serà buscar un hotel de poques habitacions, tipus familiar, on rebrem un tracte més personalitzat.
  • Complements i serveis: Si la intenció és fer turisme i únicament acostar-se a l’hotel per dormir, probablement no necessitarem spa, ni piscina, ni gimnàs, per què hem de pagar per uns serveis que no farem servir? Això sí, si sortim a l’estranger és millor optar per un hotel amb wi-fi gratuït per poder comunicar-nos amb la família o consultar internet. També és essencial conèixer l’equipament de les habitacions, si hi ha assecador de cabell, planxa, nevera, etc. Si a més anem amb nens petits, cal assegurar-se que l’hotel té els complements que necessiten els petits: bressols, trones, etc., així podrem reduir una mica l’equipatge.
  • Reservar en un “tot inclòs”: Si optem per aquest tipus d’establiment cal fixar-se en alguns aspectes importants i que difereixen de la resta d’hotels. En primer lloc, la ubicació. Els resorts acostumen a situar-se en llocs una mica apartats de pobles o atraccions turístiques, de manera que es fa indispensable agafar un autobús o un taxi fins als punts d’interès propers. Aquest punt és important si acostumem a moure’ns habitualment per fer turisme. Un segon punt és conèixer clarament què significa “tot inclòs” Hem d’assegurar-nos si inclou tots els restaurants, les begudes alcohòliques, els esports aquàtics que s’anunciïn al resort, o el possible autobús-llançadora que pugui acostar-nos a una localitat propera. D’altra banda, segons les nostres necessitats alimentàries, és convenient conèixer els diferents tipus de restaurants que ofereix el complex, el seu menjar, i si disposen de plats especials en cas de ser vegetarià, celíac o tenir algun tipus d’intolerància o al·lèrgia.
  •  Si es tria hotel per internet: És una pràctica cada vegada més habitual, però que no s’ha de fer amb presses. És del tot aconsellable que comparis preus del mateix hotel a diverses pàgines web. Hi pot haver diferències substancials, i ofertes que apareguin publicades en una pàgina i no en una altra. No et guiïs únicament per les crítiques que escriuen altres clients: no tots tenim els mateixos gustos i, a més, poden haver estat filtrades, o esborrades. Desconfia de les pàgines que no s’identifiquin clarament, amb el nom de l’hotel o l’empresa intermediària que gestiona les reserves, el nombre i característiques de les habitacions i el preu de cadascuna. Llegeix bé la lletra petita, on s’informa de canvis, anul·lacions, etc. I finalment, pel que fa al pagament, comprova que es realitza a través d’un lloc segur, imprimeix la reserva i emporta-te-la amb tu de viatge.

Recorda que el nostre Servei d’Agència de Viatges pot tenir el que busques:  vols, hotels, vacances… amb preus actualitzats al minut i descompte especial si ets soci.

Ja tens el millor hotel? Doncs tria ara la millor assistència. Amb l’Assistència Travel del RACC oblida’t de pagar una assegurança per a cada viatge: tindràs protecció davant de qualsevol problema, a Espanya o a l’estranger. Et servirà per a tots els teus viatges i durant tot l’any.

Sense respostes