Pollastre fregit i pastís, o com se celebra un Nadal a la japonesa

Com a bons amants d’incorporar tradicions occidentals, els japonesos han adaptat el Nadal als seus gustos i han establert uns costums propis. Què et sembla un Nadal amb pollastre fregit i pastís? Pot ser una alternativa als llagostins i torrons de cada any…

Foto: kimubert

Després d’una campanya de màrqueting amb molt d’èxit als anys 70, la cadena de menjar ràpid KFC va aconseguir convèncer els japonesos que el producte que ven constitueix l’autèntic sabor del Nadal… l’equivalent al torró que vuelve a casa vuelve cada any a casa nostra. I ho va aconseguir fins al punt que en aquest dia les cues als restaurants obliguen moltes persones a fer reserves anticipades per a evitar quedar-se sense el plat estrella del 25 de desembre.

El costum exigeix completar el banquet amb un pastís decorat amb motius nadalencs, que habitualment es compra en el trajecte de tornada a casa després de la feina, perquè el dia 25 de desembre és una jornada laboral.

Foto: kfc.jp

Foto: kfc.jp

Què et sembla un Nadal alternatiu a la japonesa? Les mateixes decoración, un nivell calòric semblant, però força menys preparatius gastronòmics. Si t’animes, no oblidis d’entonar un ¡Meri kurisumasu!

Ja és una mica tard per a decidir-se a passar el Nadal al Japó, però encara pots planejar una escapada d’últim minut per a passar uns dies o un Cap d’Any alternatiu. Tenim la ganga que busques!