Necesser de viatge: què puc i què no puc pujar a l’avió?

Tenim dos ponts ben a prop que podem aprofitar per fer una escapada… Com ja sabeu, a l’hora de fer les maletes poden sorgir dubtes respecte què pots deixar al teu equipatge de mà i què has de facturar. Per exemple, sabries què posar en el teu necesser de viatge?

Líquids, com a molt de 100 ml

Segurament ja saps que si vols pujar el teu necesser a l’avió els envasos que continguin líquids, esprais o gels han de ser com a màxim de 100 ml i han d’estar empaquetats en una bossa de plàstic transparent amb sistema de tancament. El que potser desconeixes és que tan sols es pot dur una bossa per persona i que la seva capacitat ha de ser, com a molt, d’1 litre (o, el que és el mateix, pots incloure a la teva maleta de mà fins a 10 pots de 100 ml).

Si ets fan de la cosmètica i creus que en necessitaràs més, no oblidis que en pots facturar alguns. I si viatges únicament amb el teu equipatge de mà una altra opció és triar alguns productes en format sòlid (com, per exemple, una pastilla de sabó en comptes d’un gel, o maquillatge compacte en lloc de fluid).

Kit_viaje_Blog_interior-(1)

Tingues en compte el teu país de destinació

Però, ¿es poden pujar o no a l’avió altres productes bàsics en qualsevol necesser com un tallaungles, unes pinces per perfilar les celles, unes tisores petites o una màquina d’afaitar? A l’hora de decidir si els portes amb tu o els factures és important que tinguis en compte el teu destí, perquè les normes poden canviar en funció de si viatges per Europa o per altres parts del món, com per exemple els Estats Units.

  • Segons la Normativa Europea sobre Seguretat Aèria no cal facturar les tisores que tinguin fulles que no superin els 6 centímetres de longitud. Les fulles que vénen amb una mena de caputxó de seguretat (com les de les maquinetes d’afaitar d’un sol ús) també es poden dur a l’equipatge de mà. La Transportation Security Administration nord-americana, en canvi, no permet portar tisores o maquinetes d’afaitar dins de l’avió, tot i que sí que pots facturar-les.
  • El llistat oficial que ofereix AENA no diu res respecte els tallaungles o les pinces de depilar, però algunes aerolínies sí que els inclouen dins de la categoria d’objectes punxants que és millor no incloure a l’equipatge de mà. Davant del dubte, pregunta a la companyia aèria amb la que has de volar.

I què passa amb els medicaments?

També és important tenir-los en compte a l’hora de fer les maletes, sobretot si viatges a zones exòtiques o rurals, on l’accés als medicaments pot ser complicat. No està de més portar analgèsics, antiinflamatoris, i també fàrmacs, tant antidiarreics com laxants, pel que pugui passar. Pots portar-los a l’equipatge de mà, però tingues la precaució d’acompanyar-los amb el seu prospecte i també amb la recepta en cas que prenguis medicaments amb prescripció mèdica.

Necesser de viatge

Sense respostes