La realitat virtual, una manera de veure el món des d’una altra perspectiva

Realitat Virtual HTCL’empresa tecnològica taiwanesa HTC se suma a la tendència per reviure el món virtual, traient al mercat unes noves ulleres de realitat virtual, HTC Re Vive. Aquestes noves ulleres arriben amb força perquè prometen grans novetats respecte a les seves competidores ja a la venda. Estàs a punt per veure el món des d’una altra perspectiva? No les perdis d’ull…

HTC va ser una de les companyies que més va sorprendre durant la jornada prèvia a la inauguració del Mobile World Congress, celebrada a principis de març a Barcelona. S’hi van poder veure les noves ulleres de realitat virtual d’aquesta empresa taiwanesa, HTC Re Vive.

HTC no es troba sola en aquest nou front ja que ha aconseguit un acord de col·laboració amb l’empresa capdavantera de videojocs Valve, famosa creadora de la saga Half Life. I també ha anunciat acords amb HBO, productora de la sèrie Joc de Trons, i Google, per la qual cosa es poden esperar grans projectes d’aquestes unions.

Una de les principals novetats i punts forts d’aquestes ulleres respecte a les seves competidores és que no necessitaran un smartphone per poder-se fer servir. A més, tindran un panell amb una resolució de 1.200 × 1.080 (per a cada ull), cosa que les fa molt superiors en resolució respecte a les ja mostrades per Samsung, Sony o Facebook.

Així mateix, les ulleres utilitzaran fins a 70 sensors que aniran integrats, entre els quals s’inclouen un acceleròmetre, un sensor de posicionament làser i un giroscopi, amb un refrescament de 90 hertzs i registre del moviment de les mans (no només del cap, com passa amb la majoria d’ulleres de realitat virtual). Tot plegat n’augmentarà les funcionalitats. Tots aquests sensors en conjunt permetran una precisió excel·lent. Aquest dispositiu també disposarà d’uns controls específics per utilitzar amb les ulleres que ens permetran interactuar amb el món virtual on ens trobem.

El conseller delegat de la companyia, Peter Chou, ha afirmat que Re Vive suposarà un “nou capítol” en la realitat virtual i que HTC “transformarà la manera com s’interactua amb el món” i “redefinirà el concepte de joc”. Chou també ha sostingut que serviran per a finalitats tan diferents com veure pel·lícules, aprendre història o fins i tot comprar. Per tant, no només estan concebudes per al joc.

Les ulleres HTC Re Vive arribaran a les botigues el 2015. La versió per a desenvolupadors estarà disponible a la primavera i per al públic general, la segona meitat de l’any. Malauradament, encara no se n’ha confirmat el preu.

Des d’Assistència Informàtica Premium 24 h del RACC estem a la teva disposició per explicar-te més detalls sobre les noves ulleres HTC Re Vive. Tens més informació aquí.