Bossa de mà: Què es factura i què no?

Tots, en principi, tenim clar què es pot facturar i què no, però ens apareixen els dubtes quan comencem a preparar l’equipatge.

Puc portar medicaments a sobre?

Analgèsics (paracetamol) i antiinflamatoris, termòmetre, tiretes i apòsits per a rascades, cotó, pastilles per al mal de coll, crema solar, una maquineta d’afaitar i alguna crema o gel que alleugereixi el cansament de les cames si la idea és caminar molt. Juntament amb aquesta farmaciola també caldrà preparar el necesser amb tots els productes d’higiene personal necessaris en una altra bossa transparent a part. A l’hora de passar el control de l’aeroport, és important que tots els medicaments vagin etiquetats correctament, indicant la data de caducitat, i portar el paper de les receptes. En principi, els xarops que superin els 100 ml no poden anar a la cabina, però si ens els hem de prendre durant el viatge, hem de portar-los a part i amb la seva recepta mèdica perquè no ens ho facin llençar.

Quins líquids puc portar a la bossa de mà?

Només ens permeten portar petites quantitats de líquids (aigua, cremes, xarops, locions, pasta de dents, perfum, escuma d’afaitar, desodorant, gel de dutxa…), que han d’anar en envasos individuals que no passin de 100 ml. Aquests envasos s’han d’empaquetar en una bossa transparent de plàstic amb tanca de no més d’un litre de capacitat màxima (bossa d’uns 20 x 20 cm), per facilitar la inspecció d’aquests productes als controls de seguretat. Al control de l’aeroport, hem de deixar a la vista la bossa transparent que conté els envasos.

bossa de mà

I si viatjo amb menjar de nadons?

Es pot portar menjar de nadó a l’equipatge de mà per donar-ne pel camí, però s’ha de presentar davant el control de manera separada i no dins la mateixa bossa transparent dels líquids de la farmaciola.

Si compro cosmètica a les botigues de l’aeroport, puc entrar-la a la cabina?

Un cop haguem passat el control, podem comprar líquids a qualsevol botiga de l’aeroport sense problemes, això sí, hem d’assegurar-nos que ens han segellat bé la bossa de la compra i mantenir-la tancada fins arribar al nostre destí. Aquests líquids són addicionals al litre màxim que ens deixen portar dins la bossa transparent.

Quins altres objectes de la farmaciola podrien ser problemàtics si no vull facturar?

Les tisores, els tallaungles, les pinces, laques d’ungles o per als cabells… i tota mena d’objectes punxants o amb arestes o inflamables poden donar-nos problemes. No obstant això, les tisores si són petites solen deixar-les passar i el mateix passa amb aerosols que tenen a veure amb la higiene personal. De tota manera, cada companyia aèria estableix les seves normes, de manera que convé preguntar-los si admeten un determinat producte o objecte en cabina. Ah!, i ja que truquem no està de més saber quants paquets ens deixen portar com a equipatge de mà, perquè cada empresa és un món i pot ser que ens obliguin a facturar si portem més d’un paquet.

Quins gadgets puc pujar a l’avió sense tenir problemes ?

Tot i que alguns països com Estats Units i el Regne Unit han prohibit la introducció d’aparells electrònics de tamany mitjà (com ordinadors o tablets) a les cabines dels avions que realitzen trajectes directes a països d’Orient Mitjà i Àfrica, de moment a Espanya no s’ha adoptat cap prohibició. Abans de volar, consulta amb la companyia aèria aquestes limitacions.

Podràs incloure a la teva maleta de mà : smartphones, tablets, portàtils, reproductors de música i càmeres fotogràfiques. Tots aquests seran inspeccionats en el control excepte cascos o auriculars. Ull si portes bateries externes, en aquest cas és millor que la facturis.

Altres aparells electrònics… Els assecadors, planxes de cabells, joguines infantils amb piles, màquines d’afaitar,  planxa de viatge, etc. també seran inspeccionats. Facilita el control a l’aeroport per evitar cues.

Si ens hem fet una idea clara de què i com preparar la farmaciola i el necesser de viatge, ja només ens queda anar per feina, i recorda que totes aquestes mesures que prenen les companyies i els aeroports són per a la nostra seguretat.

Sense respostes