La farmaciola de viatge que no pot faltar al teu cotxe

Triangles de senyalització i una armilla reflectant. Són els elements que has de portar al cotxe per llei. Però n’hi ha d’altres, com una farmaciola de viatge, que tot i que no són obligatoris, sí que són molt recomanables.

Tenir a mà productes bàsics per a fer cures pot ser molt útil en cas de patir i presenciar un accident de trànsit, i també per a petits tallets, ferides o trastorns lleus de salut.

Què ha d’incloure un equip de primers auxilis?

Et recomanem que li facis un cop d’ull a la normativa DIN 13164, que proposa portar esparadrap, compreses, guants, tisores, apòsits, benes i una manta tèrmica a la farmaciola del cotxe. La caixa o el maletí ha de ser de plàstic resistent als cops. Pregunta a la teva farmàcia habitual si disposen de farmacioles que compleixin la normativa.

A més d’aquests productes, tant des de la Direcció General de Trànsit (DGT) com des del Ministeri de Sanitat suggereixen portar analgèsics d’ús comú (com el paracetamol) i antisèptics per a desinfectar ferides. Un termòmetre, unes pinces i un producte per a tractar les picades d’insectes et poden fer servei. La Creu Roja aconsella incloure a la farmaciola del cotxe, també, pastilles contra el mareig.

I, evidentment, si al vehicle hi viatgen persones amb trastorns per als quals necessiten medicació, cal incloure’ls a la farmaciola amb el prospecte i la forma d’ús. També pot ser útil afegir una llista amb el grup sanguini tant del conductor com dels acompanyants habituals.

Aquest vídeo de la Fundació Hospital de Nens de Barcelona és molt bona orientació a l’hora de preparar la farmaciola de viatge. En aquest cas se centra especialment amb els viatges amb nens.

A més, per a evitar ensurts en cas d’incident en la salut mentre viatges, et recomanem contractar un servei d’assistència sanitària urgent 24 h, com el que ofereix el RACC.

Sense respostes