Geolocalització mòbil per salvar vides

En els últims mesos s’ha parlat molt sobre la geolocalització mòbil, sobretot en relació amb la privacitat dels usuaris. Han estat moltes les veus que s’han llançat contra la inclusió de permisos de geolocalització de persones en considerar que poden vulnerar la privacitat dels usuaris en les aplicacions mòbils. No obstant això, un bon ús d’aquesta tecnologia permet prestar serveis en situacions d’emergència i fins i tot salvar vides.

Què és la geolocalització?

La geolocalització és la capacitat de conèixer la ubicació d’un dispositiu, i si no l’usuari que el gestiona a través d’una eina tecnològica com pot ser una aplicació mòbil. En molts casos, aquest dispositiu pot ser un Smartphone, un ordinador connectat a la xarxa o qualsevol altre sistema tecnològic en xarxa o que contingui un sistema de localització GPS o similar.

geolocalització mòbil

Geolocalització mòbil i privacitat.

En moltes xarxes socials, com és el cas de Facebook o Twitter, és possible geolocalitzar fins i tot una publicació. Google, per exemple, utilitza en les seves diferents aplicacions com Google Maps, Google+, etc. sistemes de geolocalització per recollir informació de comportaments i oferir-la als seus clients en concepte de dades. Òbviament es posa en dubte si permetre que altres usuaris o fins i tot empreses privades, coneguin la nostra ubicació és bo o no. Però la realitat, és que cada usuari pot decidir si vol compartir la seva ubicació o no fer-ho. Fins i tot desactivar la geolocalització és possible des de la pròpia configuració del dispositiu. És l’usuari qui decideix si comparteix la seva ubicació o no.

La geolocalització mòbil pot salvar vides.

Segurament hagis sentit a parlar de rescats de persones gràcies als sistemes de geolocalització mòbil. I la realitat és, que s’han rescatat persones en situacions d’emergència gràcies a aplicacions com WhatsApp, per exemple. Els cossos d’emergències han trobat en aquest tipus de sistemes de geolocalització una gran ajuda per al rescat de persones. Conèixer la ubicació d’una persona que pateix un accident, sobretot en llocs remots com muntanyes o altres llocs de difícil accés, pot suposar la diferència entre la vida i la mort.

Apps de geolocalització en situacions d’emergència.

My112, és l’aplicació mòbil de la Generalitat de Catalunya que permet trucar al 112 en una situació d’emergència. L’aplicació ofereix als operadors del 112 la ubicació de l’usuari de l’Smartphone i aquests la transmeten als cossos d’emergències necessaris.

L’aplicació mòbil RACC Assistència, és l’aplicació mòbil creada per RACC per proporcionar assistència als seus usuaris. L’app permet sol·licitar assistència mèdica, assistència mecànica, en viatge i en llar de manera immediata i fins i tot sense tenir dades de connexió. Davant d’una petició generada des del teu Smartphone, el RACC desplegarà l’ajuda necessària comptant amb la teva ubicació exacta. L’aplicació RACC Assistència està disponible en Android i iOS.

Alpify, és una de les aplicacions més famoses i la més utilitzada pels aficionats i professionals dels esports de muntanya. Aquesta app et concecta amb el 112 i el 911 perquè puguis demanar ajuda.

Sens dubte, comptar amb un sistema de geolocalització mòbil i activar-lo en un moment d’emergència, pot ajudar els serveis oportuns i treure’t de situacions de perill en pocs clics.

Comentaris
  1. Jordi Garcia

    La geolocalitzacio, quan tu decideixis que la vols activar es perfecte . Quan una aplicacio la engega per la seva iniciativa, hem de parlar ho.

  2. Joan Ramon Santaulària Sisternas

    Sens dubte, comptar amb un sistema de geolocalització mòbil i activar-lo en un moment d’emergència, es vital, hi estic d’acord pot treure’t de situacions de perill en pocs clics.

  3. Joan Carles Camós Martorell

    Molt bé la geolocalització. Es conecta qui vol.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *