#EmprenedorsRACC. Carla de Fontcuberta i un blog per a llepar-se els dits

Emprendedora-RACC

Carla de Fontcuberta, preparant una recepta per al seu blog Como lo que quiero.

La tecnologia com a eina essencial d’un projecte emprenedor: és cada cop més comú des de fa uns quants anys, moltes persones aconsegueixen difondre merescudament la seva feina gràcies a les possibilitats de comunicació que ofereix internet, la qual cosa seria més difícil d’aconseguir d’una altra manera. És el cas de la nostra emprenedora d’aquest mes, Carla de Fontcuberta, creadora del projecte Como lo que quiero. Un projecte que és un blog, però que també és molt més.

De la idea inicial al projecte emprenedor

L’origen del projecte cal buscar-lo als sopars quotidians en família. Segur que tots heu vist aquelles ratxes en què acabes sopant sempre el mateix durant diversos dies de la setmana, per comoditat. A Carla també li passava amb els seus fills, fins que va decidir que no havia de ser així. A ella li agrada cuinar, així que per què s’havia de limitar a quatre receptes bàsiques?

Va començar fent un calendari de sopars mensuals, després hi va incloure els dinars; el seu cercle de coneguts participava de la idea, els convidada a provar els diversos plats que cuinava… El projecte va créixer i, veient l’interès que observava en familiars i amics, Carla va decidir crear un blog i fer que la seva idea arribés a tothom que hi pogués estar interessat. Així va néixer Como lo que quiero.

Més que un blog

Como lo que quiero és més que un blog, per dos motius: el primer, perquè encara que és la part central del projecte, va acompanyat d’un gran esforç personal de comunicació en xarxes socials. Manté una pàgina de Facebook, compta amb Instagram per a les fotografies dels plats, un butlletí, un canal de Youtube… I el segon motiu, i encara més important, és que darrere del blog i de la resta de plataformes socials hi ha tota la il·lusió de Carla per aconseguir donar la màxima difusió al seu projecte.

Hores i hores de feina diària: als matins, pensar i publicar receptes, atendre el blog (amb més de 7.000 visites des que es va crear a finals del novembre passat) i les xarxes socials; i les tardes, per cuinar.

Molta feina feta… i molta per fer

Malgrat que el blog es publica des de novembre del 2013, Carla ha estat treballant en el projecte des de fa dos anys, bona prova de les seves ganes de fer-lo créixer.

Com tots els emprenedors, Carla té l’objectiu d’aconseguir que el seu projecte sigui rendible; sap que per això té molt camí a recórrer, però ella està disposada a continuar esforçant-s’hi diàriament. Una de les possibilitats és incloure-hi publicitat si continuen augmentant les visites. Una altra opció pot ser decidir-se a comercialitzar una edició impresa de les seves receptes i menús. Té diverses possibilitats, mentre el blog continuï augmentant l’interès que genera.

Moments clau amb el RACC

Com altres EmprenedorsRACC, Carla ha passat per #MomentsClau en què el RACC la va poder ajudar: fa 6 anys conduïa pels revolts de la carretera que porta a Cadaqués, quan amb una temperatura de 30 graus el cotxe es va aturar. Carla va témer que passaria una mala estona, fonamentalment perquè, a més, no anava sola: l’acompanyava el seu nadó de poc més d’1 any, i a més estava embarassada de 4 mesos. Tot i això, com ella mateixa explica, va trucar al RACC i van arribar-hi en un temps rècord de 15 minuts.

Pots conèixer les històries d’altres #EmprenedorsRACC que hem publicat a RACC Magazine. I si ets soci del RACC i tens un projecte emprenedor, no ho dubtis, explica’ns-ho a revista@racc.es.