#EmprenedorsRACC. Èrik Pujol i la seva aposta per la roba adaptada

Tags:,
Emprenedors RACC

Èrik Pujol amb una de les seves sòcies, Susagna Anelli. Foto cedida per Tribus.

Fer una línia de roba per a persones amb problemes de mobilitat. Amb només 23, 24 i 21 anys Èrik Pujol i les seves sòcies Susagna i Gemma Anelli ho van veure clar. Susagna, fisioterapeuta de professió, havia detectat que l’oferta en aquest tipus de peces de roba era escassa: “Era roba molt freda, molt d’hospital, per a gent 100% dependent”, explica Èrik.

Això els va fer plantejar-se muntar un negoci propi i van començar a desenvolupar el projecte a mitjan 2011, en paral·lel a les seves feines respectives. El seu esforç va ser recompensat amb el llançament el setembre del 2013 de Tribus Ropa Adaptada.

Roba fàcil de posar… i de portar

La primera col·lecció Tribus es compon de faldilles, pantalons, camises i bruses que, sense oblidar els criteris de la moda actual, estan especialment dissenyats perquè es puguin posar i treure fàcilment. “El que hem fet en aquesta primera col·lecció és eliminar els sistemes que requereixen motricitat fina com ara els botons i les cremalleres, en què cal fer servir les pinces de les mans, i substituir-los per altres com ara velcros i gomes, que són més fàcils de fer servir i permeten una major autonomia”, ens explica l’emprenedor.

Tot això amb uns preus assequibles, que van aproximadament dels 30 als 60 euros, i una fabricació de proximitat. El vessant social és una altra de les característiques d’aquesta empresa, com ho defèn Èrik. “Teníem clar que volíem oferir peces de qualitat, elaborades amb teixits al més naturals possible, sense que els preus es disparessin, com passa amb altres productes destinats a les persones amb problemes de mobilitat. Apostar per la producció nacional ens permet tenir un millor control del producte i, al mateix temps, incentivem el sector tèxtil a Catalunya, que en els darrers anys ha baixat en picat.” A més, a través dels perfils d ela marca a les xarxes socials intenten promoure l’activitat física tant en les persones amb problemes de mobilitat com en la gent gran.

Soci del RACC des de “tota la vida”

Èrik ha estat sempre familiaritzat amb el RACC. “Pot ser que sigui soci dels del 16, abans de tenir el carnet de cotxe i tot –ens explica intentant fer memòria–. No ho recordo bé perquè el RACC ha estat molt lligat a la meva família des que era petit.”

Són molts els #momentosclave que ha viscut amb el RACC, segons ens explica. “M’agrada molt viatjar en moto i m’han vingut a recollir  en dies en què pensava ‘Ostres, avui hem quedo aquí penjat’. La veritat és que no m’ha fallat mai, tant en el tracte com en els serveis que té. Sincerament, estic molt content amb el RACC.”

Vols conèixer més #EmprenedorsRACC? No et perdis l’article de RACC Magazine d’aquest mes.

I tu, ets emprenedor i vols compartir amb nosaltres la teva experiència? Escriu-nos a revista@racc.es.