El meu fill està preparat per a anar de colònies?

Tags:, ,
Nens a colònies

Foto: agirregaribia

Fomentar la companyonia i el contacte directe amb la natura, reforçar l’autoestima, aprendre el valor del treball en equip o millorar el nivell d’anglès; són alguns dels objectius que els nens poden complir si van a unes colònies o campaments d’estiu.

Tot i això, aquestes estades fora de casa poden provocar temor o frustració en alguns infants. Per a evitar-ho és bàsic saber si el teu fill està realment preparat per a passar uns dies fora de casa sense la seguretat que li proporciona estar amb els seus pares.

L’edat ideal per a començar
Tot i que sempre cal tenir en compte la maduresa del nen, l’edat recomanada per a començar a gaudir de les colònies i els campaments d’estiu és entre els cinc i sis anys.

En qualsevol cas, per a què puguis assegurar-te que el nen està preparat, et donem algunes pistes per a comprovar-ho:

  • Primer de tot, és bona idea preguntar-li. Té il·lusió per anar? Se sentirà còmode estant alguns dies fora de casa seva?
  • És prou atònom com per vestir-se, menjar o rentarse? Ho passarà malament per causa d’alguna d’aquestes qüestions?
  • Ja ha dormit fora de casa en alguna ocasió? Per exemple a casa dels avis o d’algun amic. Va gaudir d’aquesta experiència?

Si la resposta a aquestes preguntes és sí, també és molt important triar activitats que li agradin: esports aquàtics, colònies artístiques, rutes per la muntanya, activitats d’aventura… Hi ha moltes opcions, i no podem oblidar que són dies en què el teu fill ha de passar-s’ho bé. Tot i que també es pot aprofitar per a aprendre o millorar el coneixement d’un idioma, les colònies i els campaments han de tenir sempre un component lúdic que sigui atractiu per a ell.

I si no hi vol anar?
Si el teu fill es resisteix a passar uns quants dies fora sense vosaltres, pots animar-lo, però mai forçar-lo. Hi ha altres alternatives, com els casals d’estiu, que ofereixen activitats molt semblants a les colònies i els campaments, però amb la diferència que els nens dormen a casa. Pot ser el primer pas per als més petits que, potser l’any següent, se sentin més preparats i segurs per a passar unes quantes nits fora.

Una altra opció que pots considerar per a les primeres sortides és triar un lloc que estigui a prop de casa, on puguis anar ràpidament en cas que sigui necessari.

Si el teu fill i tu encara no teniu clar quina activitat d’estiu triar, tingues en compte que els socis del RACC es poden beneficiar d’ofertes i descomptes en campaments i estades a l’estranger.

Sense respostes