Com viatjar amb nens i sobreviure!

Niños de vacaciones

Foto: Margaret River

Fa alguns mesos et vam explicar alguns trucs per viatjar tranquil al cotxe amb nens. Creus que en viatges més llargs la cosa es pot complicar? No et preocupis! Si ens organitzem amb temps i tenim en compte els següents consells, es poden evitar molts contratemps que poden arruïnar una magnífica sortida en família.

Abans del viatge

 • Tria la destinació. És essencial escollir un lloc tranquil, on no hi hagi malalties epidèmiques ni conflictes. Per conèixer els possibles riscos sanitaris de cada país pots consultar el web del Ministeri de Sanitat i Consum.
 • Demana hora al pediatre. Ell et podrà indicar què has de tenir en compte a l’hora de viatjar amb nens. Si aneu a una destinació exòtica, és possible que els hagis de vacunar, a més de portar actualitzat el calendari de vacunació..
 • Documentació familiar en regla. Si sortiu del país, l’ideal és viatjar amb el llibre de família i que el nen tingui el seu propi passaport, perquè en alguns països d’Europa que no pertanyen al territori Schengen i fora d’Europa exigeixen aquesta documentació. Pots consultar els requisits que demana el país de destinació al web del Ministeri d’Exteriors.
 • Assegurances sanitàries de viatge indispensables. Sol·licita la targeta europea d’assegurança de malaltia per viatjar pels països de la Unió Europea. Però si prefereixes una millor cobertura pots contractar una assegurança mèdica especial per al viatge.
 • Prepara la maleta i la farmaciola dels petits. Fes-ho sense presses, així no et deixaràs res. Prepara una llista amb els objectes imprescindibles per al dia a dia; biberons, xumets, un parell de joguines, alguns contes…, de tot, però el mínim. Pensa què necessites per curar cremades de sol, picades d’insectes i petites ferides. Si el nen té intoleràncies o al·lèrgies, porta a sobre un paper amb la medicació o les pautes en anglès, perquè els les puguin donar sense problemes.
 • Fes-los viure l’aventura. De vegades el millor d’un viatge és als preparatius, deixa que ells s’hi impliquin i ensenya’ls on aniran mirant una pel·lícula, llegint-los un conte… Són les seves primeres aventures amb els pares.

Durant el viatge

 • Si viatgeu amb avió, porta líquids o aigua (compra’ls així que hagueu embarcat), ja que la cabina de l’avió acostuma a ser seca i pot provocar una lleugera deshidratació. Si la pressió els molesta a les orelles, fes-los un massatge des del darrere i fes-los suaus estirades als lòbuls de tant en tant. Fes-los mastegar xiclet en els enlairaments i els aterratges.
 • Amb cotxe recorda els consells que et vam donar aquí. .

En arribar al destí

 • Ben equipats. És recomanable que els nens usin roba de fibres naturals (cotó, lli…) per evitar els granets, les picors i les rascades que surten per la suor. Calcula dues mudes per dia. I no cal oblidar, tant si es va a la muntanya com a la platja, posar-los protecció solar i sortir amb unes bones ulleres de sol i una gorra.
 • Consells per a tothom. Algunes pautes serveixen tant per als petits com per als adults. Per això és important saber si l’aigua és potable. Si no ho és o no te’n refies, no deixis que beguin de l’aixeta ni quan es rentin les dents. I assegura’t que sempre tinguin aigua embotellada a mà per prevenir la deshidratació.
 • A l’hora dels àpats. Com més semblant sigui el menú al que solen menjar, millor, evitaràs que tinguin malestar per restrenyiment. Tanmateix, provar aliments nous també els enriqueix el paladar, així que anima’ls que ho facin de tant en tant. Finalment, recorda que en aquells països on és millor no beure aigua de l’aixeta, no convé menjar aliments crus.

Segur que ens deixem alguna cosa al tinter, però amb aquestes pautes la teva família pot fer que aquestes vacances siguin d’allò més agradables i inoblidables. I per estar completament protegit, tria l’Assistència Travel amb el RACC: assistència en viatge, jurídica, sanitària … Ah, i específicament per als teus fills, recorda que al donar-los d’alta com a Soci Junior, si en el viatge perden el passaport, han oblidat alguna cosa imprescindible, o necessiten les seves medicines … al RACC us oferim solucions ràpides (viatgin o no amb tu).