Com pots escollir la tarifa mòbil més adequada?

Tarifas móvilesÉs molt difícil comparar tarifes mòbils o, fins i tot amb tota la informació que ofereixen les diverses operadores, saber quines són les millors tarifes mòbils. Els motius són diversos: els uns estan relacionats amb els serveis de les operadores i els altres, amb els diversos usos que en fem les persones:

  • Hi ha moltes operadores. Quatre de grans amb xarxa pròpia (Movistar, Vodafone, Orange i Yoigo) i una llarga llista d’operadors mòbils virtuals que fan servir les xarxes d’aquestes 4 companyies per a comercialitzar els seus serveis. Un d’aquests operadors és el servei de telefonia mòbil del RACC.
  • Les operadores de telefonia mòbil tenen moltes tarifes. Hi ha molts tipus d’usos de telèfon mòbil, i les operadores s’adapten a ells per a oferir tarifes que per a uns puguin ser beneficioses i per a d’altres, no. Fas servir el mòbil sobretot per a parlar i no tant per a navegar per internet? No et convé la mateixa tarifa que a aquell que fa servir el mòbil a cada hora i viu connectat per lleure, per feina, o ambudes coses.
  • El consumidor no sap quin tipus d’usuari és exactament. Està relacionat amb el punt anterior. El més normal és que fem servir el mòbil quan ens fa falta i potser no tinguem clar o tinguem una idea equivocada pel que fa a quant naveguem realment amb el nostre smartphone o al volum i la durada de les trucades que fem.
  • És més barat, però… em dóna tots els serveis? El 4G és la tecnologia que permet la descàrrega més ràpida de continguts, però no ho ofereixen encara totes les operadores.
  • Les ofertes en paquet de “tot en un” compliquen encara més la decisió. Per exemple, fix + ADSL/fibra + mòbil + TV en una sola factura. Potser em surt més cara la factura del mòbil, però estalvio si ajunto tots els serveis?

Procés per a escollir la millor tarifa de mòbil

Amb aquestes dificultats, les nostres recomancions, que trobaràs a la llista següent, es basen en ser un consumidor informat i analitzar a fons les diverses ofertes. Aquests són els nostres consells:

  1. Analitza el consum fet l’any anterior. Agafant les factures i mirant al detall. Això ens permetrà saber quin ha estat la despesa mitjana i en quins conceptes: trucades, SMS, tarifa de dades…?
  2. Accedeix als webs de les operadores a mirar les tarifes i els serveis que ofereixen. Examina amb detall la descripció de les tarifes, amb atenció a la lletra petita.
  3. Fes servir comparadors de tarifes mòbils. Busca comparadors o calculadores que estiguin allotjats a webs independents, que no pertanyin a operadores, i assegura’t que tinguin informació actualitzada.
  4. Assegura’t què passa quan consumeixes totes les dades contractades per al mes. Si navegues molt amb l’smartphone, això t’interessarà: algunes operadores redueixen la velocitat per a la resta de sessions de navegació i no augment l’import de la factura següent, però d’altres mantenen la velocitat i cobren un extra.
  5. Prova i si no et satisfà, canvia. Moltes operadores han eliminat la permanència, i el procediment per a la portabilitat s’ha simplificat molt els darrers anys, així que sempre pots provar amb l’operador que t’ofereixi les tarifes que més t’atreguin i si després no et convenç, canviar.

Si estàs pensant a canviar d’operadora mòbil, et recomanem que segueixis els passos anteriors, i també que consultis les tarifes planes sense permanència de RACCtel. Tu decideixes 😉