Activitats i escapades de baix cost en família

Si l’economia no acompanya, els petits de casa no tenen perquè notar-ho quedant-se davant la tele. A cada comunitat autònoma podem trobar a pocs quilòmetres de casa activitats per a passar-ho bé en família i alhora aprendre coses noves. Vegem algunes propostes per a passar un dia o un cap de setmana d’allò més entretingut sense gastar gaires diners.

Barcelona: Endinsa’t en l’arquitectura màgica de Gaudí
Molts museus i fundacions d’Espanya ofereixen tallers a preus molt reduïts i fins i tot gratuïts. Aquest és un d’ells. Es tracta d’un taller familiar a l’edifici de la Pedrera, que permet conèixer quines eren les fonts d’inspiració d’Antoni Gaudí i descobrir quins van ser els reptes arquitectònics que va trobar a l’hora de construir aquest edifici tan emblemàtic del modernisme. Les activitats programades són en català, tot i que hi ha la possibilitat de fer-les en un altre idioma si es demana en la reserva prèvia.

Edifici de la Pedrera, d’Antoni Gaudí

Barcelona: Taller de pastisseria al Museu de la Xocolata
La teva família és llaminera? Potser aquesta és la sortida més dolça de totes perquè podreu recórrer el Museu de la Xocolata de Barcelona i veure tot el que es pot amb el cacau, considerat la “menja dels déus” per la cultura asteca. Si a més tens fills d’entre 8 i 12 anys, pots apuntar-los a un taller de pastisseria perquè es familiaritzin amb el món de la cuina mentre s’ho passen d’allò més bé. Per a participar en aquest taller cal reservar plaça trucant al telèfon 93 268 78 78 i recorda que amb RACC Master pots visitar el museu i tens un 20% de descompte en l’entrada.

Museu de la Xocolata, en Barcelona.Museu de la Xocolata, a Barcelona

València: Científic per un dia al Museu de les Arts i les Ciències
Més de 26.000 metres quadrats estan esperant-nos per veure i tocar. Amb el nom ‘Científic per un dia’, petits i adolescents es transformaran en grans investigadors experimentant en una sala ambientada com si fos un laboratori. Els hi esperen moltes sorpreses, des de les provetes de colors clàssiques fins a experiments amb substàncies enganxifoses, i amb l’ajuda dels divulgadors científics del museu faran experiments. Les tarifes són populars i per als menors de 4 anys, l’entrada és gratuïta. Consulta el descompte especial que pots aconseguir en aquesta activitat amb la targeta RACC Master.

Ciudad de las Artes y de las Ciencias de Valencia.Ciutat d eles Arts i les Ciències de València

Terol: Coneix el món dels dinosaures a Terol
Si els teus fills són uns apassionats d’aquests animals prehistòrics, organitza una sortida per a visitar aquest parc temàtic de Terol. Hi podreu veure com era la Terra fa 4.500 milions d’anys quan estava habitada per aquests animals enormes. ‘Territorio Dinópolis’ està format per un parc central ubicat al mateix Terol i per sis centres més repartits per tota la província. Les tarifes oscil·len entre els 4,5 i els 27 euros.

Territorio DinópolisEl món dels dinosaures, a Terol

Madrid: Puja al tren!
Als teus fills els apassionen els trens? Si és així, vine amb la família al Museu del Ferrocarril a la Comunitat de Madrid. Allí els petits i també els grans podran pujar als antics vagons i alguna de les màquines que s’exposen, veuran moltes maquetes en funcionament i fer una volta en un minitren. La recomanació és anar-hi ben abrigats i arribar-hi aviat per a participar en els diversos tallers que s’organitzen en relació amb el món dels trens.

Museo del FerrocarrilMuseo del Ferrocarril, a Madrid

Granada: Històries i llegendes a l’Alhambra
A través de contes i llegendes nassarites coneixerem els secrets de l’Alhambra. El recorregut, que dura pràcticament tot el dia, està pensat per a famílies amb nens (cal indicar-ho a l’hora de reservar plaça). Aquestes visites es fan amb educadors experts i se centren en un tema concret (per exemple, l’aigua i els jardins de l’Alhambra, o colors i formes als palaus de l’Alhambra), proposant així nous recorreguts perquè grans i petits puguin gaudir i aprendre plegats. Aquesta activitat es fa els caps de setmana i costa uns 6 euros per als adults i 3 euros per a nens de 9 a 15 anys; els més petits hi entren gratis.

La AlhambraDescobreix l’Alhambra en família

Aquestes activitats i escapades de baix cost són una petita mostra de tot el que es pot veure i experimentar en les sortides familiars. Només cal entrar a les pàgines de Turisme de la nostra diputació provincial o comunitat autònoma per a descobrir moltes activitats gratuïtes o a preus reduïts. I ja has vist que si a més tens la RACC Master, tindràs descomptes especials en una oferta de lleure molt àmplia.

A més, amb l’ajuda del Servei de Viatges RACC podràs descobrir les millors promocions i reservar cases rurals que ofereixen tallers de cuina per a tots, classes per a muntar un hort urbà o ecològic, activitats per a conèixer de prop animals de granja, tallers de música i manualitats… Amb tot aquest ventall de possibilitats, qui pot dir que s’avorreix?