10 apps imprescindibles per viatjar

app per al mòbil que ens ajuden en els nostres viatges

Foto: Mr3641

La popularització de l’ús d’smartphones, molt gran a tot Europa però especialment a Espanya, ha suposat canvis en molts aspectes de les nostres rutines diàries, fonamentalment a causa del fet d’estar permanentment connectats a internet i geolocalitzats.

Serveis i ajudes instantanis que eren impensables fa pocs anys ara són quotidians, i milloren la nostra qualitat de vida. I això és així no només a la localitat on vivim, sinó també quan viatgem. Hi ha molts serveis que t’ajudaran a planificar el teu viatge, gaudir-ne més i resoldre possibles incidències.

En aquest post analitzarem 10 apps imprescindibles per viatjar. Amb elles podràs convertir el teu smartphone en més que un guia turístic al teu servei: un autèntic assistent personal en el teu viatge. Un apunt: no incloem en aquest llistat una app de previsió meteorològica (encara que és òbviament molt bona per a viatgers) perquè tant iOS com Android tenen solucions preinstal·lades per a això.

Si viatges amb el cotxe… o amb avió

1. Going Abroad: les normes de trànsit de tots els països de la UE. Disponible per a iOS i Android. Una aplicació nova que arriba amb l’aval de la UE i que té la seva major utilitat en el fet quet ajuda a qui viatja amb vehicle propi a l’estranger, ja que les normes i els senyals de trànsit són diferents als diversos països de la UE.

2. RACC Infotransit: Informació del trànsit a Espanya i a Europa amb la garantia del RACC. Trànsit, previsió, incidències, càmeres, radars fixos, gasolineres, pàrquings… Tot el que necessites en el teu viatge, i sempre actualitzat. Per a iOS i Android.

3. TomTom Iberia/Google Maps: Recentment la Fundació RACC ha publicat el segon estudi sobre apps per a telèfons intel·ligents relacionades amb la mobilitat, en què ha analitzat deu aplicacions de mapes i navegació. Tom Tom Iberia (iOS) i Google Maps (Android i iOS) són les més ben valorades, encara que ambdues amb marge de millora. La primera és de pagament.

4. AENA: Planifica el viatge, organitza el teu pas per l’aeroport, mira els restaurants de l’aeroport o reserva una plaça de pàrquing en algun dels aeroports espanyols amb l’app oficial d’AENA. Per a iOS i Android.

Informació pràctica i allotjament

5. Convertidor de divises: Sí, l’euro és la moneda comuna a molts països, però no de tots. El popular servei en línia XE té aplicació per a iPhone, iPad i Android.

6. iTranslate: Amb aquesta app gratuïta per a iOS i Android ja mai més estaràs “lost in translation”. Amb més de 80 idiomes i la possibilitat d’escoltar la paraula en l’idioma que desitgem, és una aplicació molt útil.

7. Booking: Hi ha moltes apps d’hotels individuals, de cadenes, i d’altres tipus d’allotjaments. Per simplificar incloem en aquest llistat l’app de Booking, iOS i Android, perquè és molt popular i perquè inclou més de 40.000 destinacions.

Gaudir al màxim del teu viatge

8. Field Trip: Aquesta app de Google (iOS, Android) s’executa en segon pla al telèfon i quan passes prop d’algun punt d’interès t’avisa i te’n facilita tota la informació que necessites. Per a això utilitza la geolocalització GPS. Pots llegir la informació o que l’aplicació te la llegeixi.

9. Museums of the World: Per a Android i iOS. Utilíssima aplicació amb informació sobre museus i exposicions de moltes ciutats del món. A més també ofereix informació sobre esdeveniments culturals.

I una app més, per si de cas…

10. Echo112: Una app que envia la teva localització als serveis d’emergència locals d’arreu del món. Siguis al país on siguis, si prems el botó SOS en cas de necessitat l’app sabrà trucar al número local d’emergència. Perquè sempre val més estar previngut. App iOS i Android.

Ara que ja tens totes aquestes fantàstiques aplicacions per instal·lar al teu telèfon i preparar a fons el teu viatge, per què no consultes les ofertes del servei d’Agència de Viatges del RACC? Segur que hi ha una destinació ideal a bon preu esperant-te.

Sense respostes

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *