Surt a compte comprar un cotxe elèctric?

Les vendes de vehicles elèctrics han crescut darrerament a un ritme notable a Espanya: segons dades d’ANFAC, el 2018 es van matricular gairebé 14.000 elèctrics, un 61% més que el 2017.

Malgrat que Espanya segueix a la cua d’Europa en el percentatge d’elèctrics sobre el total de noves matriculacions, sembla clar que l’interès dels ciutadans ha crescut i es té cada vegada més en compte l’opció de comprar un elèctric.

La primera pregunta important és, sens dubte, “surt a compte comprar un cotxe elèctric?”, fent prevaldre l’aspecte econòmic i la mobilitat. No hi ha una resposta rotunda a aquest dubte perquè depèn de factors personals de cada conductor. Vegem les principals qüestions que cal respondre i quina seria la millor opció…

Gràfic interactiu compatible amb navegadors html5 (Chrome, Firefox, Safari i darreres versions d’Explorer).

Per calcular els costos de totes les opcions i saber-ne més, consulta el servei d’assessoria de la Fundació RACC.

Quin és el futur de la mobilitat elèctrica?

A més de demostrar l’estalvi de la compra d’un vehicle elèctric al llarg de la seva vida útil, l’estudi El vehicle elèctric i el seu potencial de creixement reclama a l’Administració una sèrie de mesures que contribueixin a impulsar la mobilitat elèctrica:

– Aplicar una planificació de punts de càrrega a nivell espanyol, fins a un mínim de 20 punts de càrrega per 100.000 habitants.

– Ampliar l’exempció de pagament dels peatges a vehicles elèctrics a tota la xarxa i no només en alguns peatges concrets.

– Adoptar un marc d’incentius a la compra estable en el temps, seguint l’exemple d’altres països europeus.

Comentaris
 1. Rossend Planas Escofet

  ting un Fiat 500L de gasolina nou del Maig del 1918 aquest Any paso la revisió de garantia em vosaltres y faig pocs km- un 6000 al Any.
  salutaçions Rossend

 2. David Solo Rovira

  Calen mes punts de recarrega i autonomíes de 500 km aprox, (sobretot si fas carretera) conve rebaixar el preu de compra ja que costa molt de recuperar el diferencial de preu entre un cotxe elèctric I un de combustible, tinc entes que calen fer uns 250.000 km per recuperar l’ inverssió I la perdua de maleter per tal de fer lloc per la batería. Crec honestament que encara falta un xic, pero es una bona solució si et mous tant sols per ciutat

 3. jaume llenas llenas

  molt be lénquesta , el proper auto que compri será electric, , ara tinc dos autos de gasolina empro de moment en conservare un

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *