Apps útils per moure’t per la ciutat

Existeixen moltes aplicacions que ens ajuden en el nostre dia a dia. Al Play Store i a l’Apple Store trobarem apps que ens poden facilitar l’ús del transport públic i el privat, i ajudar-nos en la nostra mobilitat diària per la ciutat. En aquest post et donem un llistat d’apps útils per moure’t per la ciutat.

Apps útils per a desplaçaments amb vehicle propi

Si acostumes a moure’t amb vehicle particular per la ciutat, et serà útil conèixer aplicacions que t’informin de problemes habituals i te’ls solucionin. Són una eina genial per conèixer la situació del trànsit, la ubicació de benzineres o la disponibilitat d’aparcament, per exemple.

Aplicacions per conèixer el trànsit:

Aquestes aplicacions ens informen de la situació del trànsit a l’instant. Ens indiquen si es produeix alguna incidència en algun tram concret de determinada carretera.

L’app RACC Infotransit, ens permet realitzar una estimació del trànsit amb fins a 12 hores d’antelació. A més, ens ajuda a localitzar pàrquings i benzineres i saber-ne els preus abans de ser-hi.

També destaca l’App Waze. És de gran utilitat per saber si hi ha alguna incidència a les carreteres. Els usuaris de Waze són, a més a més, els responsables de notificar aquestes incidències.

apps útils

Aplicacions per trobar aparcament:

Un dels problemes més freqüents amb què ens trobem en els desplaçaments amb cotxe és poder aparcar fàcilment i a bon preu. Són diverses les aplicacions al mercat mòbil que ens ofereixen informació sobre pàrquings, aparcaments lliures, preus, horaris, etc.

Trobar aparcaments de baixa ocupació i a preus reduïts és possible gràcies a aplicacions com WeSmartPark. ApparkB és una altra app que ens informa de llocs lliures a la zona blava i a la zona verda preferent. Aquesta app, a més, ofereix l’opció de pagar i renovar el temps del parquímetre des de l’smartphone.

Apps que premien la conducció segura:

DriveSmart és una aplicació molt interessant, que premia els bons conductors potenciant la conducció segura. Els usuaris d’aquesta aplicació obtenen una reputació segons les valoracions que els proporciona l’app. Aquestes puntuacions s’obtenen a partir de l’anàlisi que l’aplicació realitza de la seva forma de conduir.

Apps per a lloguer de cotxes i motos:

Existeixen empreses que ofereixen el seu servei de lloguer de vehicles per hores a través d’aplicacions com són Avancar o Bluemove.

Socialcar és una aplicació que posa en contacte a usuaris que necessiten llogar un cotxe amb propietaris particulars que lloguen el seu. És una bona manera de llogar el teu cotxe quan no ho necessites i guanyar un diner extra. La plataforma de Socialcar ofereix diferents tipus de lliurament del vehicle i garanties tant per al propietari com a l’usuari que lloga el vehicle.

Si prefereixes circular per la ciutat amb moto, també es poden llogar. Apps com Motit. Yugo i eCooltra permeten, a més a més, el lloguer de motos elèctriques, perfectes per a usuaris responsables amb el medi ambient.

Apps útils per moure’t amb bici

L’ús de la bicicleta per als desplaçaments diaris té una tendència creixent. Cada dia són més els usuaris que utilitzen la bicicleta per anar a treballar o per als seus desplaçaments diaris. Donem una ullada a les apps útils per moure’s per la ciutat amb bici segons el tipus:

Llogar bicis:

Barcelona és una de les capitals espanyoles on la bicicleta s’ha convertit en una alternativa per a la mobilitat dels ciutadans. A la Ciutat Comtal l’Ajuntament proporciona un servei de lloguer de bicicletes a un preu anual assequible. Aquest servei, anomenat Bicing, disposa de la seva pròpia aplicació que permet consultar la ubicació i la disponibilitat de bicicletes, i planificar els recorreguts. A més, l’app de Bicing permet aconseguir punts al Joc Bicing i canviar-los per diferents premis.

aplicació Bicing

Spinlister és una altra de les aplicacions útils per a smartphone. Permet posar la teva bicicleta a la disposició d’altres usuaris o llogar les bicis d’altres propietaris d’una forma molt àgil.

Descobrir rutes per la ciutat amb bici:

Bikemap i altres aplicacions similars disposen d’un gran llistat de rutes, ja sigui per utilitzar-les per moure’t en temps d’oci o per planificar el camí més ràpid per arribar a una destinació. Disposa de més de 3 milions de rutes a tot el món i una gran comunitat de ciclistes.

Apps útils per a l’ús del transport públic

Necessites utilitzar el transport públic diàriament? A continuació destaquem algunes de les apps més útils per moure’s per la ciutat amb transport públic.

Una de les aplicacions de mobilitat a destacar és Moovit. Proporciona informació sobre els horaris d’arribada del transport públic en temps real. I a més, indica les millors rutes amb l’opció d’enriquir la informació existent a qualsevol moment. Altres apps similars són Citymapper, TMBApp i MetrO.

Les aplicacions AMBtempsBus i Renfe també són molt útils per a desplaçaments amb transport públic. Hi podem conèixer horaris, incidències en el servei i tarifes.

Esperem que els nostres suggeriments et siguin molt útils i, et moguis com et moguis, gaudeixis del trajecte.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *