Passes calor a la moto? Alguns trucs per circular a l’estiu

Aquesta és la paradoxa: a l’estiu els dies són més llargs, tenim temps lliure i sovint coincideix amb el nostre període més llarg de vacances… No obstant això, a la major part d’Espanya, les temperatures diürnes poden arribar a ser molt altes, fins i tot extremes, i això pot dificultar gaudir dels viatges com ens agradaria.

I tu, passes calor a la moto?

A continuació us fem un seguit de recomanacions per circular amb moto a l’estiu, perquè pugueu passar-ho bé també ara, en els vostres trajectes i viatges sobre dues rodes. Com sempre, mantenint les millors pràctiques per a la vostra seguretat.

Preparar ment i cos per a la situació

Circular amb moto amb una temperatura molt elevada no és la situació més idònia, evidentment: per exemple, amb la calor pot disminuir la nostra concentració i la de la resta de conductors. I augmenten les possibilitats de deshidratació. És convenient saber que si estàs en forma i et cuides de forma habitual tot l’any estàs ben preparat per aguantar aquestes condicions. Però a més de cuidar-te, aquestes són les recomanacions específiques:

  • Hidratar-te: per fora i per dins. Una dutxa abans de sortir i beure líquid en abundància en les hores prèvies és important.

  • Porta aigua en abundància: A l’estiu la deshidratació anant amb moto és més ràpida que la resta de l’any. Per això, encara que és veritat que amb moto hi ha menys espai de càrrega que en un cotxe, és important que portis prou aigua com per poder fer parades i hidratar-te a intervals regulars. Tingues en compte que la deshidratació és causa de fatiga, i al seu torn la fatiga provoca un augment en el temps de reacció davant d’imprevistos.

  • Pots sortir abans? Fes-ho. Sempre que puguis programa el teu viatge perquè no coincideixi amb les hores en què el sol pica més.

  • Equipament especial: Si circules amb moto habitualment portes casc, roba que et protegeix (jaqueta i pantalons amb proteccions específiques, entre altres possibilitats) i guants. Bé, doncs tot això segueix sent necessari a l’estiu, encara que pots trobar equipació específica per a l’estació més calorosa

Així, hi ha models de jaquetes, pantalons i guants ventilats. Si bé és cert que aquests tres tipus de peces ofereixen una mica menys de protecció davant les abrasions que la roba habitual que fas servir la resta de l’any, precisament per permetre aquesta entrada d’aire més gran, també és cert que mantenen proteccions a les zones més sensibles: palma i artells en el cas dels guants, els genolls en el cas dels pantalons, i colzes i espatlles en el cas de les jaquetes.

calor a la moto

Preparació de la moto

Si abans de qualsevol viatge cal revisar que la moto estigui en condicions, a l’estiu més, i per dos motius: el primer, per evitar que es faci malbé a causa de l’alta temperatura, i en segon lloc perquè en cas d’arribar aquesta avaria, ens trobaríem sense transport en una situació de molta calor, potser sense possibilitat de trobar a

  • Comprova la pressió de les rodes. Són, sens dubte, una de les parts més importants de la teva moto, si no la que més. Si una roda té sempre menys pressió de la que necessita tot i que li posis aire de forma recurrent, llavors és que perd aire per alguna petita fissura i ho has de solucionar.

  • Comprova llums, comandaments, oli i combustible. Ah, i assegura’t que no ha passat més temps del necessari per canviar el líquid refrigerant, que és un element essencial per mantenir de forma constant en els valors adequats la temperatura del motor, evitant-ne el sobreescalfament especialment a l’estiu.

Amb aquests consells estàs preparat per sortir i passar-t’ho bé aquest estiu amb la teva moto. Si, a més de gaudir, vols estar alhora tranquil i protegit, contracta una assegurança de moto amb les cobertures que necessites, com la que t’ofereix el RACC.

Sense respostes