Estiu amb moto: fresc, còmode… i segur!

350_Audrey

Audrey, posa’t el casc!

Ho van demostrar l’Audrey Hepburn a les seves escapades a Vacances a Roma i la Paz Vega als seus passejos per Formentera a Lucía i el sexe: la moto o el ciclomotor són ideals per gaudir de l’estiu i el bon temps. Ràpids, còmodes, frescos, sense problemes d’aparcament… No obstant això, els seus personatges no són el millor model de seguretat sobre dues rodes.

El lloguer d’aquests vehicles és una atracció més a moltes destinacions turístiques, especialment en ciutats o en petites illes. Alhora, l’ús de la moto s’incrementa notablement a l’estiu per part d’usuaris que solen utilitzar el cotxe durant la resta de l’any. A l’estiu es tendeix també a relaxar el comportament i l’atenció al manillar, per aquest motiu aquests mesos concentren bona part de l’accidentalitat anual. Per evitar que aquesta relaxació es converteixi en risc, convé seguir uns quants consells…

Ben equipats

  • Casc, sempre: tot i que els de tipus ‘jet’ són més frescos, no deixis d’utilitzar un casc integral. En cas d’accident, 1 de cada 6 motoristes s’exposen a patir lesions facials per no portar un casc d’aquestes característiques.
  • Guants d’estiu: són més còmodes, flexibles i estan ben ventilats. Evitaran cremades i lesions en cas de caiguda.
  • Calçat tancat: per protegir els turmells convé evitar les xancletes o sandàlies. Poden caure o enganxar-se amb algun element de la moto. Per la mateixa raó, millor evitar sabates amb cordons.
  • Granota i jaqueta, amb les proteccions adequades als colzes, les espatlles i l’esquena. Hi ha una extensa oferta amb teixits perforats i a diversos preus. Són imprescindible en viatges llargs per carretera, però també recomanables en viatges curts.
  • Pantalons llargs: per la mateixa raó, són preferibles els pantalons llargs. Sempre pots portar els curts en una bossa i canviar-te quan baixis de la moto.

I, és clar, respecta les normes de circulació bàsiques. Fes cas als consells de tot un campió del món…

Gaudeix del viatge!
Si ets al teu lloc de vacances, aprofita que no tens pressa i descobreix noves carreteres. I encara que no et moguis del teu lloc de residència, pots aprofitar la reducció del trànsit per canviar la teva ruta habitual.

En cas que tinguis qualsevol dubte sobre la protecció que t’ofereix la teva assegurança o vulguis revisar les cobertures, els tècnics de RACC Assegurances estan sempre a la teva disposició. També a l’estiu!

Sense respostes