Com ens hem de posar el casc?

El casc és una de les peces clau per a la seguretat del motorista. L’elecció d’un bon casc és fonamental, però també ho és portar-lo ben posat.

Consells per posar-se el casc

Per molt bo que sigui un casc, si no el portem ben ajustat i ben adaptat al cap, no ens protegirà com caldria. Aquests consells t’ajudaran:

Introducció del casc

Obre bé l’interior del casc per les corretges, col·loca la part inferior del darrere al clatell i empeny el casc cap endavant. Durant aquest procés habitualment es comet un error, ja que la tendència és posar-se el casc introduint-hi primer el front i empenyent el casc cap enrere.

Ajust

Un cop introduït, ajusta’l bé per tenir una bona visió i perquè la part del davant quedi alineada amb la mandíbula. El casc ha de quedar ben ajustat, per la qual cosa és imprescindible que escullis una talla correcta.

Tancament

Corda bé el casc. Els tipus de fixacions que porten els cascos poden variar segons el model. Les dues més comunes són les de corretja i les de tancament. Malgrat que les de tancament són més còmodes i ràpides, també són menys recomanables, ja que en cas d’accident el plàstic pot trencar-se i fer saltar el casc. Les de corretja, en canvi, difícilment es trencaran.

Si és del primer tipus, introdueix la corretja en les dues anelles i passa-la una altra vegada per l’anella gran. Per rematar una bona subjecció, utilitza la cinta vermella de l’anella per tibar la corretja i lliga la corretja al botó.

Finalment, per la teva comoditat i per no anar atabalat a la moto, comprova que queda l’espai d’un dit entre el coll i el tancament per evitar pressions.

A més d’un bon casc, recorda que per viatjar amb seguretat a la moto, és necessari utilitzar un equipament adequat i complir rigorosament les normes de circulació.

Comentaris
  1. Joan Ramon Amandi

    Teniu tota la raó, molta gent, no te ni idea de com este que posa, i nens com este que conserva. Ni cuan el te que camvia,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *